Мексиканската армия конфискува 1,5 тона метамфетамин в граничния щат Сонора

  • 12 август 2022 12:23

  • 518
  • 0
Мексиканската армия конфискува 1,5 тона метамфетамин в граничния щат Сонора
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Мексикански войници конфискуваха на контролно-пропускателен пункт на северния граничен щат Сонора почти 1,5 тона метамфетамин и 149 килограма вещество, което най-вероятно е фентанил на прах, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на вчерашна информация от мексиканската армия. 

Войниците са открили в камион и 816,486 хапчета, които най-вероятно съдържат фентанил. От министерството на отбраната казаха, че са получили информация за камион, натоварен с концентриран плодов сок на прах, който също е пренасял наркотици до граничния град Тихуана. 

Над милиард таблетки метамфетамин заловени през 2021 г. в Източна и Югоизточна Азия

Мексиканските картели често предава информация на местните власти за доставки, правени от някоя съперническа група. Картелите произвеждат фентанил – синтетичен опиоид, чийто внос тръгва от Китай. След това смилат наркотика и го пресоват на хапчета, които имитират ксанакс, оксикодон и други производни лекарства. 

Синтетичните опиоиди от рода на фентанил са причина за големия ръст на смъртни случаи в САЩ. Дори два милиграма от веществото, което е 100 пъти по-силно от морфина, може да доведе до летален изход. Хората, които взимат фалшиви хапчета, често не са наясно, че всъщност взимат фентанил. Това е допринесло за ръста на смъртните случаи от свръхдоза, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
518 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини