Столична община обявява конкурс за идеен проект за нов пешеходен мост в Южния парк

  • 01 юли 2022 18:35

  • 409
  • 0
Столична община обявява конкурс за идеен проект за нов пешеходен мост в Южния парк
© Булфото (архив)

Столичната община – Направление „Архитектура и градоустройство” обявява открит международен конкурс за идеен проект по Закона за обществените поръчки с предмет: Пешеходен мост над ул. „Бяла черква“. Това се съобщава на сайта на Направление „Архитектура и градоустройство“.

Идейният проект следва да предложи обемно-пространствено решение на нова пешеходна връзка, която да свързва на различно ниво от автомобилния трафик двете части на Южния парк по естествен и безпрепятствен начин, спомагайки за многократно увеличаване на пешеходното и велосипедното движение в парковата зона, с което ще се подобри и достъпът до зелените територии на София от населението и гостите на града, се посочва в съобщението на общината.

С изграждането на моста и прилежащите зони на практика ще завърши сливането на трите зони: Южен парк – първа част (пространството около НДК), Южен парк – втора част и Южен парк – трета част в едно непрекъснато и мащабно парково пространство.

Документацията за участие на български и английски език може да се види и изтегли от раздел „Профил на купувача” на Столична община в Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП), както и от специално създадения сайт на конкурса - https://peshehodenmost.com/.

Предвидени са три награди за отличените от журито най-добри идейни проекти - от 20 000 лв., 15 000 лв. и 10 000 лв.

Крайният срок за подаване на конкурсните проекти е 17:30 часа на 29 септември в Деловодството на Направление „Архитектура и градоустройство“, а победителите ще бъдат обявени на 7 октомври.

СОС обявява конкурс за изграждане на паркинг в р-н „Студентски“

 

Последвайте канала на

409 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини