СОС обявява конкурс за изграждане на паркинг в р-н „Студентски“

  • 14 декември 2021 18:19

  • 2965
  • 1
СОС обявява конкурс за изграждане на паркинг в р-н „Студентски“
© Pixabay

Продължава реализирането на програмата, приета през 2020 г. от Столичния общински съвет за изграждане на общински паркинги с публично-частно партньорство. С решение на градския парламент ще бъде обявен конкурс за изграждане на нов етажен паркинг в район „Студентски“, заяви на брифинг председателят на СОС Георги Георгиев.

Началната конкурсна цена е 1 471 800 лв. без ДДС, а срокът за учредяване на правото на строеж е до 30 години. Строителството трябва да се извърши в срок до 24 месеца.

Нов паркинг в ж.к. "Надежда" започва работа от петък

Изискванията към участниците в конкурса са:

да притежават доказан опит в проектирането (минимум 5 многофункционални сгради през последните 3 години);

да имат опит в строителството на многофункционални сгради за последните 5 години, с обща разгъната застроена площ не по-малко от 50 000 кв. м;

да разполагат с необходимия екип от проектанти (архитект, строителен инженер, инженер ВиК, инженер „Отопление, вентилация и климатизация“, електроинженер, проектант по част „Пожарна безопасност“, проектант по част „Управление на отпадъците“);

да разполагат с екип отговорници по строителството (технически ръководител на строежа, експерт „Контрол по качеството“);

са реализирали минимален общ оборот в размер, не по-малък от 3 000 000 лв. за последните 3 приключили финансови години.

Столичният ж.к "Надежда" ще се сдобие с нов паркинг за над 150 коли

Много важно за нас е да имаме повече участници, но при ясни гаранции, че са професионалисти, посочи председателят на СОС. Целта е прозрачно провеждане на процедурата за избор на инвеститор.

Основните критерии за избор ще са въз основа на предлагания брой паркоместа, който не може да бъде под 280, по-кратък срок на изпълнение, възможност за зареждане на електрически автомобили, най-ефективно използване на площта, както и допълнителни услуги – социална инфраструктура. По отношение на финансовите изисквания предлагано парично обезщетение трябва да е минимум 1 471 800 лв., както и да има предлаган брой безплатни паркоместа по програмата „Паркирай и пътувай“ – за ползващите градски транспорт.

"Предвиждаме редица обезпечения, гаранции и ипотека в полза на Столична община при неизпълнение на договора", подчерта Георгиев.

Изискванията на общината са паркингът да работи денонощно, да има видеонаблюдение и охрана, осветление и др.

"Това е пилотен модел, към който се надяваме да има интерес. Подготвяме процедури за конкурси за още два такива паркинга, които ще стартират през следващата година. С трите паркинга предвиждаме да осигурим близо 1000 паркоместа в кварталите", обясни председателят на СОС.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2965 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Еми...

2021.12.14 | 19:54

1
пак некоя тиквена "фирма" ще лапне апетитен парцел и след година-две ще обърне "паркинга" на молче с жилищен небостъргач. Кypвата на тиквата на Московска ще разпродаде София на герберасто-седерастията за двете години, дето ѝ остават.

Добави коментар

Водещи новини