Правителството одобри 1 млн. лв. за нов конкурс за научни изследвания

  • 07 юли 2021 15:48

  • 782
  • 1
Правителството одобри 1 млн. лв. за нов конкурс за научни изследвания
© Novini.bg

Малко над 1 млн. лв. допълнително финансиране ще получи Националната научна програма „Петър Берон. Наука и иновации с Европа“ (Петър Берон и НИЕ) с решение на Министерския съвет от днес. Основната част от средствата - до 960 хил. лв., се отпускат за провеждане на нов конкурс по научната програма за 2021 година. Очаква се финансиране да получат около 8 нови проектни предложения. Останалата част от сумата ще гарантира изпълнението на следващ етап на проектите по програмата, одобрени през 2020 г. Това съобщават от правителствената пресслужба.

Програмата се изпълнява на конкурсен принцип от фонд „Научни изследвания“ и се наблюдава и координира от Министерството на образованието и науката. Тя е одобрена през 2018 г„ а първите двугодишни проекти са финансирани през 2019 г.

Правителството предлага полк. Венелин Венев да бъде назначен за Директор на Служба „Военно разузнаване”

„Петър Берон и НИЕ“ цели да ускори реинтеграцията и кариерното развитие на учени в български висши училища и научни организации. Успешното й изпълнение се очаква да повиши броя на утвърдените и водещи учени, които създават и развиват съвременни научни изследвания и въвеждат най-новите научни идеи и достижения в образователния процес във висшите училища. Това ще допринесе също за икономическия растеж и повишаването на конкурентоспособността на страната.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
782 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.25 | 15:08

1
РОДИНАТА МИ Е ГНУСЕН РУСКИ КЕНЕФ РАЙ ЗА ЗАДУНАЙСКИТЕ ФЕКАЛНИ ЧЕРВЕЙ С РУСКО САМОСЪЗНАНИЕСВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ ГОНЯТ СЕВЕРОКОРЕЙСКИТЕ СВИНЕ ПО СТЪКМИСТИКА И ПУТЬОПОКЛОННИЧЕСТВОЧЕРВЕНИТЕ СВИНЕ СЕ ОГОЯВАТ С ТЕЛАТА НА ОПОНЕНТИТЕ СИ СПРАВКА ПРАВЕШКИЯ МАНГАЛ БЕЛЕНЕ.ЗА СВЕДЕНИЕ НА СВИНЯТА НА ГЕРГОВ АПОСТОЛА Е ПРЕДАДЕН ОТ ПРАДЯДОТО НА ЛУКАНОВ ПО УКАЗАНИЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ И ОБЕСЕН ПО НАСТОЯВАНЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ В СОФИЯ,ТЫ КАТО Е РАЗБРАЛ,ЧЕ СЪПОДВИЖНИЦИТЕ МУ ОРГАНИЗИРАТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО МУ. "БАЮ ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ТИ И ОНАЯ ЛУДЕТИНА,БОТЬОВА,СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМРАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА,КОЙТО НИ ОСВОБОДИ,ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" ВАСИЛ ЛЕВСКИ.РУСКИЯТ ПЕДЕРАСТ ИГНАТИЕВ Е БИЛ ТОГАВА ПОСЛАНИК В ТУРЦИЯ И СЕ Е ПОЛЗВАЛ С ПРИВИЛЕГИЯТА НА ВЕЛИК ВЕЗИР=НА ПРЕМИЕР. СЪС СВОЙ АГЕНТИ-РУСКИ ПОДЛОГИ РАЗРУШАВА ОРГАНИЗИРАНАТА СЪПРОТИВА И ПО КЪСНО ПРОВАЛЯ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ ЗА ДА МОЖЕ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ДА ЗАМЕНИ ТУРСКОТО С РУСКО РОБСТВО,КОЕТО Е "ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ"ХА,ХА,ХА...СЛЕД ВЕК И ПОЛОВИНА РУСКО РОБСТВО БОРИСОВ ПОДГОНИ РУСКИ ШПИОНИ И РУСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ДИВЕРСАНТИ И ПУТЬО ПРАТИ КГБ СПЕЦИАЛИСТА ПО ПРЕВРАТИ МУТРАФОНОВА ДА ВЪЗСТАНОВИ НА СТО ПРОЦЕНТА РУСКОТО РОБСТВО В ПРЕЗРЯНАТА ЛАЙНЯНА ЗАДУНАЙКА И ВЕЧЕ СМЕ СЛАЙНЯНИ И ПРЕЗРЯНИ КАТО РУСКИТЕ ГНУСНИ КАНИБАЛИ... ДИМИТЪР БЛАГОЕВ: "НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ) ,КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ТОЛКОВА,КОЛКОТО РУСИЯ".ТУРЦИТЕ И ТЕ ЯКО ЛИЖАТ ОСРАНИЯ ПУТЬОВ ГЪЗ,НАЛИ ГИ ТУРИ НА ВЛАСТ ДА МУ СЛИЖАТ..

Добави коментар

Водещи новини