Назначена е комисия за разглеждане на предложение за обявяване на морска защитена територия

  • 12 юни 2022 15:16

  • 646
  • 1
Назначена е комисия за разглеждане на предложение за обявяване на морска защитена територия
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Регионалната инспекция  по опазване на околната среда и водите (РИОСВ) в Бургас назначи комисия, която ще разгледа предложение за обявяване на морска защитена територия "Корал" в землището на село Лозенец, община Царево. Комисията е назначена със заповед на директора на инспекцията, съобщиха от пресцентъра ѝ, предаде БТА.

Предложението за обявяване на морска защитена територия "Корал" е отправено от сдружение "Да запазим Корал". Територията обхваща изцяло акваторията пред едноименния морски плаж.

Петрова от ПП: "Корал" ще бъде обявен за защитена морска територия

В рамките на комисията по обявяване на морска защитена територия "Корал" са включени представители от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, Изпълнителната агенция "Морска администрация", Басейнова дирекция "Черноморски район" и др.

Комисията трябва да вземе окончателно решение относно обявяването, границите и режима на предлагания защитен обект. В случай, че комисията приеме предложението за обявяване на защитената територия, същата в рамките на заседанието трябва да подготви проект на заповед за обявяване.

Предложената територия вече попада в границите на защитена зона Натура 2000 за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фаунa, посочиха от РИОСВ.

 

Валери Зайцев
646 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Изненада

2022.06.12 | 18:52

1
Зеления терор посиня....

Добави коментар

Водещи новини