Петрова от ПП: "Корал" ще бъде обявен за защитена морска територия

  • 22 март 2022 09:18

  • 1005
  • 0
Петрова от ПП: "Корал" ще бъде обявен за защитена морска територия
© Булфото (архив)

Министерството на околната среда и водите е конституирало комисия, която предстои да обяви плажа "Корал" за защитена територия. Това заяви пред БНТ Мирослава Петрова от ПГ на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"".

Действията на министерството са следствие от образувана преди години преписка, по която до този момент е липсвало становище, поясни Петрова.

МОСВ обяви за обществено обсъждане цели за опазване на 13 защитени зони от "Натура 2000"

Плажът вече е част от зона "Натура". След произнасянето на комисията се очаква той да стане третата защитена морска територия у нас.

"Община Царево може само да се облагодетелства от тези факти и да направи един Общ устройствен план, който да е от полза за местните общности. Очаквам местните да се гордеят, че имат наблизо местност с толкова висок статут на защита." - заяви Петрова.

По отношение на плажа "Алепу" вече е възложено задание за проектиране и възстановяване на терена. Каква част от съоръжението, подпиращо свлачището, ще бъде запазена и как този терен да бъде възстановен предстои да бъде решено.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1005 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини