Кметът на Плевен представи отчет за втората година от управленския си мандат пред Общинския съвет

  • 24 февруари 2022 12:06

  • 254
  • 0
Кметът на Плевен представи отчет за втората година от управленския си мандат пред Общинския съвет
© Община Плевен
Слушай новината Слушай новината

Кметът на Плевен Георг Спартански представи отчет за втората година от управленския си мандат  (2019-2023 г.). пред Общинския съвет (ОбС) на днешното заседание.  За това съобщиха от общината. Преди сесията документът бе разгледан от всичките 10 постоянни комисии в ОбС.

В отчета си кметът отбелязва, че през изминалата 2021 г. са продължили усилията за справяне с предизвикателствата на пандемията от COVID-19. Ситуацията през годината е била усложнена и с повишаване на цените на електроенергията и нарастването на цените на стоки и услуги. По тази причина определени изпълнители по процедури за възлагане на обществени поръчки са отказвали изпълнение на сключените договори, поради невъзможност да се справят с увеличените разходи. 

Сред акцентите в отчета е и преизпълнението в събираемостта на приходите от местни данъци и такси в община Плевен. В отделни точки са посочени извършените дейности в сферата на икономиката; развитие на масовия градски транспорт и транспортната инфраструктура; устройство на територията; обществения ред и сигурност; здравеопазване; социална среда; подобряване на условията за образование; развитие на условията за спорт и отдих; опазване на културно-историческото наследство; култура и туризъм; административно обслужване. 

Отчетът не се гласува от Общинския съвет, а се представя само за сведение. Той е публикуван на сайта на ОбС.

Община Плевен е преизпълнила плана за приходите от местни данъци и такси

Константин Тодоров
254 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини