В Плевен от утре влизат в сила нови мерки срещу ковид

  • 06 февруари 2022 11:42

  • 876
  • 0
В Плевен от утре влизат в сила нови мерки срещу ковид
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

В област Плевен от утре влизат в сила нови антиковидни мерки. Те са разписани в заповед на директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Плевен, д-р Илиян Минчев, съобщават оттам.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31989

Новите мерки касаят най-вече образованието и сферата на услугите.

Ваксинация в Плевен през почивните дни

След ваканцията в присъствена форма на обучение ще останат изцяло децата от 1-ви до 4-ти клас, а на ротационен принцип ще са учениците от 5-и до 12-и клас в цялата област. В периода от 7 до 11 февруари в клас ще са учениците от 7-и, 8-и, 10-и и 12-и клас, а от 14 до 18 февруари в училище ще се върнат тези от 5-и, 6-и, 9-и и 11-и клас. Детските градини и ясли няма да се затварят.

Преустановяват се всички ученически екскурзии, занимания и дейности по интереси, спортни празници и други. Присъствено ще работят двата центъра за деца със специални образователни нужди - в Плевен и в Долни Дъбник. Занятията в езиковите центрове за деца и други обучителни школи ще могат да се провеждат с до пет души в помещение.

Питейните заведения, и за хранене, ще работят с 50 процента от капацитета си. На този етап няма да се ограничава работното им време, както и вечерен час за учениците. Непълнолетните обаче задължително ще могат да влизат в мол или заведение с родител или настойник, който имат зелен сертификат, но не по-късно от 22.00 часа.

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
876 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини