Утре в София започва конференция на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов

  • 07 февруари 2022 14:37

  • 428
  • 0
Утре в София започва конференция на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Годишната конференция на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще се проведе в периода 8 – 9 февруари 2022 г., съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Актуалната тема на форума тази година е „Адаптиране на структурата на въоръжените сили, планирането, подготовката и използването им към изискванията на концепцията на НАТО за възпиране и отбрана в Евроатлантическата зона”.

На събитието ще присъстват министърът на отбраната Стефан Янев, народни представители, ръководители на държавни институции и структури, висшият команден състав на Българската армия, генерали и офицери от видовете Въоръжени сили, директори на дирекции в Щаба на отбраната и Министерството на отбраната, началници и командири на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната. За участие в конференцията у нас пристига началникът на щаба на Съюзното командване на НАТО по операциите адмирал Йоахим Рюле. 

Началникът на отбраната: Модернизацията на армията ни не съответства на темпото в съседните държави

След приключването на конференцията, на 10 февруари, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще представи „Анализ на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2021 г.“. Поканен е да присъства президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
428 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини