Експерт: 60% от пътната инфраструктура у нас е в добро състояние

  • 25 ноември 2021 07:52

  • 541
  • 3
Експерт: 60% от пътната инфраструктура у нас е в добро състояние
© Кадър - Нова телевизия

Пътната мрежа у нас по принцип е недофинансирана, а всяко недофинансиране води до по-рядко слагане на маркировъчна боя, както и до по-редки случаи, в които се взимат мерки за оправяне на участъци с концентрация на ПТП-та. Това заяви в ефира на Нова телевизия инж. Ясен Ишев от Научно-техническия съюз по транспорта.

„Пътната мрежа, която трябва да бъде в добро състояние е около 85%. В момента у нас около 60-65% са в добро състояние. Не съм сигурен дали и този процент реално е такъв”, каза още той.

Пътен експерт след трагедията на "Струма": Мантинелата тип "рибена опашка" е отречена

Относно трагедията на АМ „Струма”, Ишев коментира: „Чухме много мнения на колеги за това, че трябва да има осветляване на магистралата, за слагане на буфери, за по-добра маркировка и по-добро знаково пространство – всички те са прави. Всичко това е допринесло да се случи тази огромна неприятност”.

„За съжаление, нас като одитори по пътна безопасност не ни канят в инспекциите, за да им кажем какво трябва да се направи. Първо трябва да се сложат необходимите знаци, макар че в тази част на денонощието може и да не се видят добре. Добре е там да се сложи буфер, както и от новия тип мантинели”, посочи Ясен Ишев.  

„Ние сме хора, грешим, но пътят трябва да бъде предвидим и да ни щади, така че дори и да сгрешим, да не се случи това, което се е случило”, категоричен беше той.

Калина Христова
541 3

Коментари 3

Добави коментар

2021.11.25 | 09:49

3
Драги ми "Експерте" 80% от пътищата у нас са конструктивно опасни !

2021.11.25 | 09:21

2
"eксперто" явно не си излиза от кабинета и не е виждал "пътна инфраструктура" на живо.
бкп ш белене

2021.11.25 | 09:14

1
партиен секретар може ли да лъже?!

Добави коментар

Водещи новини