Пътен експерт след трагедията на "Струма": Мантинелата тип "рибена опашка" е отречена

  • 25 ноември 2021 07:59

  • 6506
  • 7
Пътен експерт след трагедията на "Струма": Мантинелата тип "рибена опашка" е отречена
© Булфото (архив)

Мантинелата тип "рибена опашка" е отречена. В такива участъци се слагат така наречените буфери или терминали. Рибената опашка буквално като нож влиза в превозното средство. Отделно тази отбивка се намира в крива, защо не е добре сигнализирана. Настояваме да се търси причината защо толкова лесно се е възпламенил автобусът, нямал ли е противопожарна система, трябва да се вземат мерки в този участък. Това заяви пред БНТ Диана Русинова, експерт по пътна безопасност.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 110

По думите ѝ за толкова загинали хора причината не е в пътнотранспортното произшествие, а в това, че автобусът е избухнал в пламъци.

"Ние показахме, че маркировка липсва, но не смятаме, че това е основната причина за инцидента, няма и достатъчно добро осветление в района. Подозираме, че са се превозвали опасни материали в автобуса, дезинфектанти", допълни Диана Русинова.

Според експерта по пътна безопасност Красимир Георгиев състоянието на пътната маркировка е меко казано недобро.

Кметът на Перник с коментар за участъка, на който стана инцидентът с автобус на АМ „Струма“

"Това е важно, когато се пътува в тъмните части на деня. Най-вероятно произшествието е започнало със загуба на ориентация на водача. В багажното отделение е имало вещества, които не са разрешени за транспортиране с пътнически автобус", каза още Красимир Георгиев.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 110
Радина Лазарова
6506 7

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 7

Добави коментар
nn

2021.11.25 | 16:17

7
prostaci kraiat na mantinelite vav vsicki darjavi e vkopan vav zemiata samo vav prestapna balgaria starci na 40 sm nad zemiata
Николай Георгиев

2021.11.25 | 15:29

6
Дианче и тука ли се показа.Аман от експерти.
шофьор

2021.11.25 | 10:06

5
тези мантинели са убиици . в европа ги заменят с циментови такива високи . и няма проблем. и да се блъсне няма опасност от разрязване .
Кирилов

2021.11.25 | 09:48

3
Гледахте ли материала на автомобилния състезател Димитър Илиев ? Там е цялата истина. Липсва знака за отбивка, който трябва да бъде на 500 м от началото на отбивката.Всъщост знака е там, но е паднал зад мантинелата.През м. май е правил друг клип и се вижда че знака го има, а сега е паднал. Т.е - няма никаква подръжка от АПИ от м. май до сега?Кой министър изчегърта цялото ръководство на АПИ? Кой министър отговаря за контрола над пътните знаци? КАЗВА СЕ КОМИТОВА - ТЯ Е ГЛАВНИЯТ ВИНОВНИК ЗА 45 ИЗГОРЕЛИ ХОРА.
Петров

2021.11.25 | 10:03

4
Хайде стига сме се престрували, че шофера пътува за сефте по тоя маршрут и се е изненадал от липсата на табела, а?
ШОФЕР

2021.11.25 | 09:35

2
ЕКСПЕРТА СИ ГО НАПИСА загуба на ориентация на водача защото продължително е карал без почивка освен това е карал контрабандно гориво най вероятно бензин Нафта не гори така Може да е спирт за дезинфектанти в туби Шофьора е виновен и за удара и за товара а жертвите са от пожара не от катастрофата

2021.11.25 | 08:10

1
къде са всички тия "експерти", когато се строи, а не когато се обърне колата...

Добави коментар

Водещи новини