Д-р Калин Калинов: Изискването за зелен сертификат да обхване и работещите в администрацията

  • 26 октомври 2021 13:51

  • 1382
  • 1
Д-р Калин Калинов: Изискването за зелен сертификат да обхване и работещите в администрацията
© Getty images

Изискването за зелен сертификат категорично трябва да обхване и работещите в администрацията. За това се обяви директорът на дирекция „Здравеопазване“ в Община Пловдив д-р Калин Калинов.

С влизането в сила на новите противоепидемични мерки беше даден сериозен тласък на ваксинирането и това е положителна тенденция, но за да се спазва равнопоставеност трябва зелените сертификати да са изискват и за работещите в администрациите, категоричен е д-р Калинов:

„Когато изискваме от обществото, ще изискваме от всички“. „Изпитваме затруднения с осигуряването на медицинските екипи в общинските Covid центрове“, призна още той.

Болнични асоциации подкрепят "зелен сертификат" за работещите в лечебни заведения

Много натоварени са вече и лабораториите като се търси възможност за удължаване на работното им време. При проявено желание има готовност да заработят и мобилните ваксинационни екипи

„Във всеки един момент, в който голям колектив изяви желание, веднага ще командировам един или два екипа в зависимост от броя на хората, работещи в този колектив и ще бъдат имунизирани по график, който те заявят на сайта на Община Пловдив“.

Теодора Александрова
1382 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.26 | 14:09

1
Е как декларация за съгласие, а пък задължително?

Добави коментар

Водещи новини