Подновяват протестите срещу Иван Гешев в деня на Независимостта

  • 20 септември 2021 18:24

  • 668
  • 7
Подновяват протестите срещу Иван Гешев в деня на Независимостта
© Булфото архив

Инициативата "Правосъдие за всеки" подновява протестите пред Съдебната палата, с които настояват за реформи в съдебната система. Протестът ще се проведе в деня на Независимостта (22 септември).

"И този парламент си отиде без да започне дори Съдебната реформа. Специализираните съдилища и прокуратури, както и Висшият Съдебен съвет и главният прокурор остават отново! В Европейския парламент България стана център на безпрецедентен дебат за огромната корупция, кражбата на бюджетни и европейски пари и избирателно действащото правосъдие, контролирано от политици и олигарси, по повод наложените санкции по закона "Магнитски", наложени от САЩ. Ще избираме трети парламент за една година, а този срамен състав на ВСС пак поръчково ще избира нов председател на ВКС!

Иван Гешев за закриването на спецпрокуратурата: Задава се юридическа катастрофа

Време е да заемем по-активна и дори гневна позиция като гражданско общество и да принудим политиците най - после да си изпълнят обещанията в следващото Народно събрание, добре е да го направим сега, докато не е станало безнадеждно късно! Подновяваме нашите редовни протести след лятото на политическото бездействие в Народното събрание. В деня на Независимостта, 22-ри септември, нека се обединим на Площада, за да отстоим Народния суверенитет в мирно време и да си отвоюваме държавата от Мафията!", посочват организаторите на проявата.

Протестът ще се случи на фона на неуспешните дебати за съдебната реформа в 46-тото Народно събрание. Единственото, което успяха да постигнат депутатите, бе да отнемат Бюрото за защита на свидетелите от главния прокурор и да прехвърлят структурата на подчинението на правосъдното министерство. Голямата съдебна реформа обаче остана “на трупчета”. Партиите на протеста дадоха сериозна заявка, че ще извършат съдебната реформа, но до такава не се стигна. Краткият живот на 46-тия парламент не стигна и за закриването на специализирания съд и прокуратура, които се считат за инструмент за политически поръчки. 

Novini.bg
668 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
баба гицка

2021.09.20 | 22:10

6
зеления чорап е подлец - youtube.com/watch?v=6tcjQxPDpis

2021.09.20 | 22:11

7
и пестъпник
ДОЛУ ГЕРБ ! ДОЛУ БОРИСОВ ЧЕКМЕДЖЕТО !

2021.09.20 | 18:48

1
Най - важното е никога , ама НИКОГА да не се забравя за кражбите , убийствата и геноцида над възрастните българи , простащините и идиотщините по време на 12 годишното управление на чекмеджетулупа Борисов и ГЕРБ ! Възмездие и тоталното им изчегъртване са необходими !

2021.09.20 | 20:55

5
Да те овъзмездят тотално и да те изчегъртат идиот недоклатен.

2021.09.20 | 19:58

4
това е линк към пресконференцията на г-н Г-е-ш-е-в където директно казва на М-у-н-ч-о какво го чака наесен. За това са тези т.нар. протести от по 3 платени тъпаци, че нещо кинтите на Ч-е-р-е-п-а окъсяха.. youtube.com/watch?v=6tcjQxPDpis
Най после

2021.09.20 | 19:12

3
Парите от Дубай дойдоха.Започваме протеста пак докато снемат обвиненията на Божков и останалите.Хората за какво платиха да чакат ли.
ДОЛУ РАДЕВ! ДОЛУ КОМИСИОННАТА ЗА ГРИПЕНИТЕ

2021.09.20 | 18:55

2
Най-важното е да не забравяме, че юмрука се опита да вземе комисионна за Грипените и е заподозрян в шпионаж. А протестите ги плаща Божков!

Добави коментар

Водещи новини