Светофарът до шахтата убиец в София се оказа незаконен

  • 17 септември 2021 15:51

  • 1197
  • 1
Светофарът до шахтата убиец в София се оказа незаконен
© Булфото (архив)

На 16.09.2021 г. РДНСК София състави Констативен акт на кмета на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска след приключила проверка на строеж: „Реконструкция и основен ремонт на светофарна уредба“. Обектът се намира на кръстовището на бул. „Акад. Иван Гешов“ и ул. „Урвич“ пред УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Установено е, че строежът е извършен без наличието на строителни книжа, съонщиха от пресцентъра на Дирекцията за национален строителен контрол.

Проверката потвърждава данните от полученото през месец юни писмо от арх. Здравко Здравков, главен архитект на Столична община. В него бе посочено, че в отдел „Архивно обслужване и дигитален архив“ при НАГ - Столична община не са открити одобрени проекти и разрешения за строеж за извършени строителни дейности и ремонти в района на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ на бул. „Акад. Иван Гешов“ в участъка между бул. „България“ и ул. „Св. Георги Софийски“ /в т. ч. ремонт на светофарна уредба/. Изключение прави издадено разрешение за строеж за обект: „Преасфалтиране на бул. „Акад. Иван Гешов“ до ул. „Св. Георги Софийски“ и подмяна на уличен водопровод на ул. „Григор Начевич“ до съществуващ водопровод“. Тогава РДНСК - София изиска от кмета на Столична община и дирекция „Управление и анализ на трафика“ - СО данни за извършени от Столична община строителни и монтажни дейности в периода 2013 г. - 2021 г. на тротоар, велоалея, светофарна уредба и др. на бул. „Акад. Иван Гешов“ пред УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Връченият на кмета на Столична община Констативен акт е основание за започване на процедура по реда чл. 225, ал. 1 от ЗУТ, за премахване на незаконен строеж.

Припомняме, че през февруари 16-годишният Людмил стъпва върху мократа шахта на булеварда и загива на място от токов удар. Установява се, че има открит кабел, по който протича ток. 

Институциите още се лутат за шахтата убиец на бул. „Иван Гешов“

Константин Тодоров
1197 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Първите резултати

2021.09.17 | 17:21

1
от изчегъртването са налице...Не стига че мафиотите дето незаконно са си "включили тока" ами сега и улеснението за пешеходците незаконно....Така ще е при Радев. Виновен винаги ще е пострадалият....

Добави коментар

Водещи новини