Гледай на живо

ЕВРО 2020: "Трето полувреме" преди Италия - Уелс и Швейцария - Турция

Експерт с коментар за шахтата - убиец в София

16 февруари 2021 08:57

Експерт с коментар за шахтата - убиец в София
© Булфото
1533 1

Какво "остава скрито в шахтата", която стана причина за смъртта на 16-годишен младеж? Близо 48 часа след трагедията няма институция, която да поеме отговорност за случилото се. Потърсен за комента експерт по електротехника твърди, че има доста неясноти. Междувременно, все още не се знае чия собственост е шахтата и кабелите, причинили смъртта на момчето, информира Нова телевизия.

„Единият вариант е шахтата да е на телекомуникационните компании, другият е да е на електроразпределително дружество или на уличното осветление”, посочи инж. Йовко Раканов - преподавател по електротехника и електроника.

Еленко Божков: Инцидентът с кабела изисква най-малко 3 оставки

Той обясни, че по шахтата, която стана причина за смъртта на младежа, има следи от ръжда. „Това означава, че може би е текъл ток и се е образувал електрохимичен процес. Тази ръжда е характерна точно за такъв процес. Съседната шахта е абсолютно чиста по ръба”, добави инж. Раканов.

Експертът посочи версия за случилото се: „Стъпваме с мокър крак със солена вода, защото е пръскано и токът протича”.

Според него проблемът е съществувал седмици наред. „Възможно е някой гражданин да е усетил гъделичкане, когато е пресичал, но просто да не му е обърнал внимание”, каза още инженерът.

Novini.bg
1533 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Charlottea21

2021.04.10 | 03:59

1
­­­В­­­и­­­ж­т­е­ ­­­м­­­о­­­я­­т­а­­­ ­­т­­­и­й­н­ ­­­п­у­­т­­к­­а­­ ­­-­­­ ­W­W­­­W­­­.­­B­­­G­­­1­­­7­.­C­L­­U­B­­

Добави коментар

Водещи новини