Институциите още се лутат за шахтата убиец на бул. „Иван Гешов“

  • 22 юни 2021 08:31

  • 463
  • 1
Институциите още се лутат за шахтата убиец на бул. „Иван Гешов“
© Булфото, архив

Институциите все още се лутат в случая с шахтата убиец на бул. „Иван Гешов“ в София. Преди няколко месеца 16-годишният Людмил стъпва върху мократа шахта и загива на място от токов удар. Установява се, че има открит кабел, по който протича ток. Започва незабавна проверка на поставените в близост павилиони. Констатират се нарушения, но отговорността се прехвърля между Столичната община, район „Триадица“,  болница „Иван Рилски“ и ЧЕЗ.

Заради случая оставка подава главният архитект на „Триадица“ Иван Шишков, който днес е съветник в служебния регионален министър. Той обаче е категоричен, че си е тръгнал не, защото се чувства виновен, а защото е видял, че липсва доверие към работата му.

Пред БТВ Шишков коментира, че през 2020 г. въпросните павилиони имат акт за собственост сгради. Самият акт се прави от областната управа, но по препоръка на Министерството на здравеопазването.

Републиканци за България питат Фандъкова какво предприе след инцидента от 14 февруари, при който загина дете на бул. „Ив. Гешов“

„Установи се, че т.нар. велоалея или тротоар е 1 м. в парцела на болницата. Няма строителни книжа за ремонта на „Гешов“, коментира още Шишков.

ДНСК не е открила никакви документи в Столичната община.

По думите на архитекта изключителен проблем е и поддръжката на шахтата след като през 2019 г. светофарът е променен.

На въпрос дали носи пряка отговорност за трагичния инцидент, арх. Шишков отговори отрицателно. Той обаче е категоричен, че виновни трябва да има.

Последвайте канала на

Novini.bg
463 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.06.22 | 09:49

1
Виновни са кметовете на софийска община и на района. демек крадлата на ГРОБ Фандъкова, капута-гейбераст Терзиев, който е разпоредил тая мизерия и дайбългараста мазен манаф, който царува над нея и не го е6е.

Добави коментар

Водещи новини