Двуетажният автобус до парк "Врана" се завърна

  • 27 април 2024 20:42

  • 2523
  • 1
Двуетажният автобус до парк "Врана" се завърна
© Марио Евстатиев

От днес, експресната излетна линия Х50 отново се обслужва от двуетажен автобус. За това съобщи на страницата си общинският съветник Карлос Контрера.

Идеята за развитие на експресни излетни линии, обслужвани с двуетажни автобуси стартира през пролетта на 2023 година, когато заедно с експерта Марио Евстатиев и екипът му "ИБИС техници - София" започнаха серия от тестове с предоставен безвъзмездно дабълдекър отново по линията до парк "Врана". Сега предстои стартирането на още една двуетажна линия - до центъра на Банкя.

Атракционен двуетажен автобус ни вози до НИМ по случай 148 години от Априлското въстание

Тя бе разкрита още през септември 2023 година, но пускането и се отложи поради необходимостта от автобуси и недостига на водачи. В края на седмицата, "Столичен автотранспорт" ЕАД даде положително становище за разкриването и, като в момента се окачва единствено подписа на заместник-кмета по транспорт, обясниха авторите на идеята. Когато линията до Банкя тръгне, от пл. Свети Александър Невски ще има две експресни излетни линии, които ще се обслужват с двуетажни автобуси.

Те ще имат синхронизирани разписания, които да осигурят удобни прекачвания и да направят възможно пътуването от Дружба до Банкя за по-малко от един час. По неофициална информация, линията до Банкя ще тръгне от 1 май, което ще съвпадне и със серията от почивни дни по повод деня на труда, Великденските празници и Гергьовден.

Последвайте канала на

Novini.bg
2523 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 06:57

1
❤️ Г­­о­­р­­е­щ­­­и­ ­м­о­м­и­­­ч­е­­­т­а­­­ ­­в­­­и­­ ­­­о­­­ч­­­а­­к­­­в­­а­­­т ­­-­ X­1­8­­.­­F­­­U­N

Добави коментар

Водещи новини