Собствениците на заведения дадоха три дни на служебния кабинет да отмени новите мерки

  • 03 септември 2021 13:29

  • 889
  • 1
Собствениците на заведения дадоха три дни на служебния кабинет да отмени новите мерки
© Булфото (архив)

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) настояват в настоящата ситуация Народното събрание да има последната дума за решаване какви мерки за борба с COVID-19 да се предприемат. А не няколко човека, назначени служебно на високи постове, които никой не е избирал, да се разпореждат със съдбата на държавата и да дерибействат над българския бизнес.

Това пише в позиция на БАЗ и СЗБ по повод въведените вчера нови  противоепидемични мерки, която публикуваме без редакторска намеса:

"В българския парламент в момента има 240 депутати, които са избрани от хората да ги представляват. И въпреки че е ясно, че редовно правителство няма да има, сега тези 240 жени и мъже, които са получили доверието на българите трябва да взимат решения за съдбата им. И е редно те и партиите, които представляват, да поемат отговорност, като с дебат и гласуване вземат решения какви здравни мерки да се налагат и каква икономическа подкрепа да получат засегнатите бизнеси.

Вижте заповедта, с която се въвеждат новите по-строги COVID мерки

Нашият бранш знае как да брани правата си и няма да се умори да го прави. През последните дни беше дадено само началото. Смятаме, че е редно временното правителство да получи гратисен период от 3 дни (до 7 септември, когато влизане в сила заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров), за да преосмисли обявените вече рестрикции и да ги отмени, като остави отговорността за справяне със здравните и икономически последствия от COVID-19 на българския парламент.

Не е нормално през 2021 г. в държава, членка на Европейския съюз да няма адекватна подкрепа за бизнеса, а само неговото мачкане. В „белите“ страни икономическите мерки предшестват здравните. У нас, не е така… Разбираме, че политическата ситуация е сложна и напрегната, но точно в такива моменти проличава държавническото мислене и кой милее за народа си, а не робува на тясно партийни интереси.

Отменете настоящата заповед на здравния министър и нека избраните от народа депутати решат кое е най-добре за него!

Ресторантьори и хотелиери излизат на протести срещу новите мерки, поискаха и оставки

А ние вече няма какво да губим. Отнемете ли препитанието на нас и нашите служители, ще бъдем принудени да ги браним по всички възловите пътни артерии на държавата. Предварително се извиняваме за неудобството на сънародниците ни, но няма да имаме право на избор…

Продължаваме днес в Пловдив и Благоевград! Следват Русе и София!"

Филип Епитропов
889 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.09.03 | 13:51

1
240 жени сексуално малтретирани съм съгласен веднага

Добави коментар

Водещи новини