Собственици на апартаменти на протест срещу ограда около имота им

  • 07 октомври 2021 09:39

  • 502
  • 0
 Собственици на апартаменти на протест срещу ограда около имота им
© pixabay

Десетки собственици на апартаменти в комплекс в „Слънчев бряг” на простест. Хората казват, че са принудени да живеят „ в затвор”, а мрежите са поставени без тяхно съгласие от фирмата, която отговаря за обслужването на комплекса. В сградата собственост имат представители на 13 страни, част от които живеят целогодишно. Всички те са притеснени, че при инцидент огражденията биха затруднили достъпа на линейки и пожарни.

Пред входа на сградата са поставени заграждения, а в задната му част се намират басейн и ресторант, които също не могат да се използват, тъй като достъпът до тях е заключен.

„Свидетели сме на абсолютно незаконни действия от страна на бившия инвеститор, който в момента е съсобственик на парцела. Той иска по този начин да изнуди хората, които живеят тук и имат собственост, да подпишат индивидуални договори, да живеят по неговите правила и да му плащат такси. Те са тежест към собствениците на тези имоти. Дори и да ги продадат, тежестта пада върху новия собственик”, разказва в ефира на Нова телевизия един от собствениците – Васил.

Над 50 семейства от Асеновград останаха без път към домовете си

Борис пък е собственик на идеални части и по негови думи той е трябвало да разреши строежа на оградата по време на общо събрание, каквото е имало. Такова обаче не му е искано.

„Никой не ни е търсил за мнение. За да се построи ограда, трябва да се иска разрешение от общината. Такова знаем, че няма, което я прави незаконна. Важно е да се каже и, че комплексът никога не е бил комплекс от затворен тип по смисъла на закона”, обясни той.

От фирмата, която отговаря за стопанисването на комплекса, отказаха коментар. Такъв пред NOVA направи техният адвокат.

„На никой нищо не пречи, не се нарушава ничия собственост. Собственик на терена са инвеститорите и като такъв на терена, на басейна, на ресторанта могат да правят каквото си искат с този терен. Със сигурност, на 100 % достъпът на собствениците на апартаменти не е ограничен по никакъв начин. Тези хора не плащат разходи за поддръжка и малко ситуацията е : „Крадецът вика, дръжте крадеца”. Този, който твърди, че има нарушаване правата на собствениците, да си потърси правата в съда”, заяви адвокат Иво Баев.

Собствениците обаче твърдят, че думите на правозащитника не са истина и си плащат таксите.

Калина Христова
502 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини