Под 14% от варненците са напълно ваксинирани срещу COVID-19

  • 28 юли 2021 13:38

  • 205
  • 0
Под 14% от варненците са напълно ваксинирани срещу COVID-19
© Pixabay

Населението във Варненска област със завършен ваксинационен цикъл е 13.9 процента, съобщи след заседание на областния кризисен щаб областният управител Марио Смърков.

Той уточни, че по тази причина ще бъдат предприети мерки за засилване на ваксинацията, включително и кампания от типа лице в лице. За целта ще се набират доброволци, които да раздават флаери за ползата от ваксинацията.

Юрист: Задължителна ваксинация е допустима, принудителното ваксиниране - не

Директорът на Регионалната здравна инспекция в крайморския град д-р Дочка Михайлова информира, че в областта са поставени 130 766 дози от всички видове ваксини, като 60 114 души са с втора доза.

От вчера на територията на голям търговски център в града е разкрит още един имунизационен пункт.

В момента леглата за пациенти с Ковид-19 са 84, от които 7 са интензивни, съобщи още Михайлова. От тях са заети 23 легла, от които 1 интензивно. Те са в университетската болница "Св. Марина", като останалите здравни заведения имат готовност при нужда да разкрият леглова база.

Михайлова каза още, че в областта се увеличават случаите на Делта варианта на вируса. През последните две седмици заболеваемостта в областта е 23.8 на 100 000 души.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
205 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини