В област Хасково са установени 64 незаконни сметища

  • 22 юни 2021 15:34

  • 139
  • 0
В област Хасково са установени 64 незаконни сметища
© pixabay

На територията на област Хасково са установени 64 незаконни сметища в първия етап от проверката по разпореждане на Апелативна прокуратура-Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация след работна среща със служители на държавни институции по текущи проблеми.

През този първи етап проверки са били извършени в села на територията на 11-те общини от областта. За констатираните незаконни сметища са били издадени предписания. Започнал е и втори етап на проверката. В някои общини е било установено неизпълнение на предписанията и са били наложени санкции от контролиращия орган РИОСВ-Хасково, който е участвал съвместно в проверките на сформираната съвместна комисия и с представители на Областна администрация и ОД на МВР-Хасково.

Плащаме си двойно и тройно да ни зариват с боклуци

На срещата директорът на РЗОК-Хасково Ирина Колева е посочила проблеми с обезпечеността на лекарите. По нейни думи, цитирани от пресслужбата, в региона има населени места, където общопрактикуващите лекари са недостатъчни или един общопрактикуващ лекар покрива повече от две-три населени места.

 

Novini.bg
139 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини