Предстоят реконструкция и ремонт на Летния театър и Младежкия дом в Шумен

  • 15 януари 2021 10:19

  • 232
  • 0
Предстоят реконструкция и ремонт на Летния театър и Младежкия дом в Шумен
© getty images

Община Шумен внесе проектните предложения за реконструкция на Летния театър и за ремонт на Младежкия дом в Управляващия орган на ОП "Региони в растеж" (ОПРР) и очаква след тяхното оценяване да подпише договорите за изпълнение, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Проектите са част от Инвестиционната програма на общината и са на обща стойност близо 5 млн. лв. Дейностите ще бъдат финансирани със средства по ОПРР 2014 - 2020 по процедурата за директно предоставяне и изпълнение на интегрираните планове за градско възстановяване и развитие, Фонда за градско развитие за Северна България и съфинансиране от общината.

Проектът за Летния театър е за цялостна реконструкция на сградата за 2 434 009,60 лв., като безвъзмездната финансова помощ е в размер на 1 435 956,30 лв. Предвижда се да се изгради нова трибуна, разположена амфитеатрално с 5 сектора за зрителите и капацитет 900 места. Съществуващата козирка ще бъде основно санирана, ще бъдат възстановени двете осветителни кули и разрушената ограда на съоръжението. Заложен е и ремонт на помещенията под сцената.

РИОСВ - Шумен е глобила с по 3000 лева кметовете на общините Венец и Омуртаг

Чрез проекта за частична рехабилитация и ремонт на Общинския младежки дом се предвижда цялостен ремонт на покрива и саниране на фасадата, обновяване на фоайетата, концертната зала и санитарните помещения. В проекта е включено и изграждане на външен асансьор във вътрешния двор на сградата. Дейностите са на обща стойност 2 518 356,69 лв., като от тях 1 714 815,02 лв. са безвъзмездна финансова помощ.

Във връзка с необходимостта от теглене на кредит за финансиране на изпълнението на проектите предстои общината да организира публично обсъждане на намерението за поемане на дългосрочен общински дълг от Регионалния фонд за градско развитие.

Последвайте канала на

Novini.bg
232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини