Бойка Велкова поставя и играе главната роля във "Федра"

  • 05 февруари 2021 15:21

  • 990
  • 0
Бойка Велкова поставя и играе главната роля във "Федра"
© Булфото

Бойка Велкова е режисьор и изпълнител на главната роля във "Федра" от Петър Пламенов. Премиерата е на 8 март в театър "Азарян", съобщиха организаторите.

Сценографията и костюмите са на Бояна Бъчварова, музиката - на Теодосий Спасов, а хореографията - на Филип Миланов. Участват още Пламен Манасиев, Михаил Сървански, Севар Иванов и Петя Силянова.

Ако е истина, че няма престъпна любов, защо любовта винаги е едно от най-трудните изпитания за човека, защо пак тя създава тялото, но събужда и духа. Позовавайки се на древния мит за лъчезарната хубавица Федра, откриваме, че величието, копнежите и страстите на човека не са се променили през вековете, казва авторът Петър Пламенов.

„Евровизия“ през 2021 година ще се проведе по един от три сценария

"Федра" попада в луксозния живот на семейство от звездния елит. Тя е пленителна световноизвестна кино актриса на върха славата си, той - влиятелен нефтен бизнесмен. За пролетната ваканция в семейната им вила, на брега на морето, се прибира синът им - студент в университет от бръшляновата лига, придружен от най-добрия си приятел, също наследник на многолетна родова история.

Започва Месец на децата в музеите на Пловдив

Майката ще остане изненадана от неусетно възмъжалия син, излъчващ нов странен чар, както и от неговия твърде добре възпитан приятел. Синът, от своя страна, за пореден път ще преоткрие възхищението си от своята втора майка.

Смелата, елегантна и дълбока режисура на Бойка Велкова е посветена на разбулването на вътрешните мотиви на героите, разказват от екипа. Ето защо режисьорското решение се плъзва между реалността и съновидението, страстта и копнежа, за да покаже в последна сметка скритото единство в началата на битието.

Авторът Петър Пламенов, един от възпитаниците на НГДЕК "Св. Константин-Кирил Философ", неслучайно запазва своеобразието на старогръцките имена и техните скрити значения, които се превръщат в ключове за смисъла: Федра - блестяща, сияйна, лъчезарна, Тезей - онзи, който носи закона, дава правилото, заповядва, Иполит - убитият от необяздени коне, Агатон - най-добрия, най-благородния.

Последвайте канала на

Novini.bg
990 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини