Патриарх Неофит ще отслужи тържествените богослужения за Бъдни вечер и за Рождество Христово в катедралата "Св. Александър Невски"

  • 23 декември 2020 17:54

  • 330
  • 0
Патриарх Неофит ще отслужи тържествените богослужения за Бъдни вечер и за Рождество Христово в катедралата "Св. Александър Невски"
© bulphoto (архив)

По повод на празника Рождество Христово в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" ще бъдат отслужени тържествени богослужения, възглавени от Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, съобщиха от Българската патриаршия.

На 24 декември, Бъдни вечер, празничната /утринна/ литургия ще бъде отслужена от Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на в 17.00 часа в катедралата "Св. Александър Невски".

Свещеници влизат в COVID отделения да вдъхнат кураж на болните

На 25 декември, Рождество Христово, Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на ще отслужи Божествена света литургия, от 9.30 часа в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

От Българската православна църква приканват православните християни да вземат молитвено участие в празничните богослужения, при спазването на всички противоепидемични мерки.

Тържествените богослужби ще бъдат излъчени директно по националната телевизия, както и на официалната страница на Светия синод във Facebook.

Мая Йорданова
330 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини