Младият лекар, спасил мъж с деменция и COVID-19: Нямаше как да го оставя сам на произвола на съдбата

Младият лекар, спасил пациент с деменция, избягал от COVID отделение, разказа подробности за случката. Инцидентът е станал около полунощ в неделя срещу понеделник.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18771

Медиците от COVID зоната в болница „Токуда“ разбират, че техен пациент е изчезнал. Д-р Добромир Райков разказа, че през целия си престой в лечебното заведение – пациентът е бил леко объркан и е искал да си ходи.

Млад лекар спаси в студа избягал пациент с деменция и с коронавирус

„Човекът си е излязъл от стаята, обиколил е по стаите на другите пациенти и в крайна сметка успява да открие къде са аварийните изходи“, обясни младият медик пред БТВ.

Пациентът е на 85 години. Цялата болница е вдигната на крак в търсенето му, но не го откриват.

„На тръгване реших, че просто няма как да го оставя така, сам на произвола на съдбата, защото е объркан, по пижама, по чехли, навън беше минус 3 градуса. всичко беше замръзнало“, обяснява д-р Райков.

След като приключва смяната си в COVID сектора, младият доктор се качва на личния си автомобил и тръгва да търси пациента. „Качих се на колата с идеята да пообиколя поне по- големите булеварди, да огледам дали случайно няма да го открия и, слава Богу, извадих късмет и го открих. Открива го на километър от болницата, премръзнал. Лекар и пациент никога не са се виждали лице в лице заради защитните облекла в COVID отделението. Възрастният мъж, обаче, си спомня гласа на лекаря си и тръгва с него.

“Питах го първо как се чувства каза, че е леко премръзнал и иска да се прибере някъде на топло. Качих го в колата, постоплих го малко и го върнах до болницата”, казва младият лекар.

Пациентът вече е излекуван и е сред близките си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18771

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.12.03 | 00:30
    Докторе, велик си!
  2. 2020.12.02 | 22:53
    Браво на младият лекар!!!
  3. 2020.12.02 | 21:01
    Браво на младият лекар. Повече човещина е нужна в тези тежки времена.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет