Млад лекар спаси в студа избягал пациент с деменция и с коронавирус

  • 02 декември 2020 10:25

  • 672
  • 0
Млад лекар спаси в студа избягал пациент с деменция и с коронавирус
© Gettyimages/архив

Млад лекар след смяна в COVID отделението на болница „Токуда“ в София успя да издири и да върне в лечебното заведение възрастен мъж с деменция, избягал през авариен изход. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

„Беше късно, полунощ. Пациентът беше леко дементен, объркан, заразен с Covid, просто нямаше как да го оставим да си тръгне. Бяхме съобщили на близките, на РПУ в Лозенец – да го обявим за издирване, дадохме описание на човека“, разказа пред БНР д-р Добромир Райков.

„Тръгвайки си, реших, че няма как да го оставя на студеното, да обикаля по пижама, по чехли. Реших с моята лична кола да тръгна да го потърся поне по големите булеварди. След десетина-петнайсет минути издирване и обикаляне успях да го видя, качих го на колата и го върнах обратно на колегите, да си го настаним обратно. Поне да се стопли. Да си го доизлекуваме.“

Пациентът вече е изписан с подобрение.

За момента д-р Райков, който е гастроентеролог, няма идеи да търси професионална реализация в чужбина. „Винаги съм искал да си работя в България и за момента си оставам тук. Колкото и да има проблеми системата, оправянето на тази система зависи реално от нас, младите“, сподели лекарят.

Д-р Добромир Райков смята, че сега, когато цялото общество вече е наясно с болезнения проблем за състоянието на здравната система, всички заедно трябва да се опитаме да го решим. 

Водещ неврохирург стана доброволец в COVID-отделението в Златоград

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
672 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини