След убийството в Сандански: Криминален психолог съветва как да се избягват конфликтни ситуации

  • 20 ноември 2020 19:50

  • 6490
  • 3
След убийството в Сандански: Криминален психолог съветва как да се избягват конфликтни ситуации
© https://www.pexels.com/

Двойното убийство в Сандански разтърси обществеността. Психиатрите дават съвет при подобни случаи: когато забелязваме промени в поведението на определен човек е задължително да поговорим с него. Ако това не помогне, трябва да се обърнем за помощ към лекарите.

След дългата си работа за МВР криминалният психолог Тодор Тодоров е убеден, че до такива ситуации хората стигат след поредица от събития. Според него обикновено близките виждат една част от тези ситуации, но се срамуват.

„Българите като цяло сме склонни в това отношение да неглижираме тези ситуации, докато не стане нещо по-сериозно. И аз го отдавам на това, че доста хора, въпреки че сме 2020 г., изпитват срам от това, че може да се окаже някой техен близък не е в ред с главата, както се казва на жаргон“, посочи пред БТВ Тодоров.

Майката на убитите в Сандански деца е направила самопризнания

В такива случаи разговорите между хората са задължителни, особено в трудни години като сегашната, според Тодор Тодоров. „Не може просто една майка да се събуди и да каже: „Днес ще си убия децата“. Няма как, не стават така нещата. Ако имаме близки хора, с които видимо нещо се случва, със сигурност е добре първо да поговорим с тях, след което да потърсим компетентна помощ“, допълни психологът.

В МВР помнят и други подобни ситуации. Например, случаят в Сандански напомня на друг от 2001 г, когато Даниела Терзийска беше обвинена за убийството на тригодишния си син.

Мая Йорданова
6490 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.11.27 | 22:54

3
Каква компетентна помощ трябва да потърсим, след като лицето може да се лекува само с негово съгласие?

2020.11.20 | 22:12

2
За да се отключи депресия или по-тежко ссъстояние има причина, поведение или събитие, което го е отключила, и тук скандалите просто са били катализаторът.Когато липсват ценности и емпатия, това е резултата, за съжаление.

2020.11.20 | 20:04

1
Този не е креминален психолог а креминален психиятър, тези са изтървали козите изобщо никакво разграничаване

Добави коментар

Водещи новини