Майката на убитите в Сандански деца е направила самопризнания

  • 20 ноември 2020 19:24

  • 33603
  • 11
Майката на убитите в Сандански деца е направила самопризнания
© Булфото (архив)

Прокуратурата обвини 32-годишната Кристина от Сандански за жестоко убийство на двете ѝ деца. Според източници на Нова телевизия майката е направила самопризнания.

Според една от версиите, до трагедията се стигнало заради семейни проблеми. Говори се и за домашно насилие. Жертвите са деца на 3 и на 5 години. А в Сандански днес е обявен ден на траур.

В града все още никой не може да проумее решението на една майка да посегне на двете си невръстни деца. Кристина се намира в полицията, тя е задържана с прокурорска заповед за 72 часа, предстои прокуратурата да поиска постоянно задържане под стража.

Обвиниха майката, умъртвила малолетните си деца в Сандански

От официалното съобщение на държавното обвинение стана ясно, че жената е обвинена за причиняване на смърт по особено мъчителен начин и с особено жестока. При огледа на местопроизшествието са иззети множество веществени доказателства, сред които два ножа и сатър, които вероятно са използвани от Кристина при извършването на престъплението.

Двойното убийство 32-годишната Кристина извършила малко след 17.00 часа вчера, сочат данни от разследването.Версията е, че останала с децата си сама вкъщи, в пристъп на ярост жената по брутален начин отнела живота на невръстните си син и дъщеря - момче на 5 години и момиче на 3 години.

Какво се е случило в часовете преди убийството обаче засега не е ясно. Според едната версия Кристина е била жертва на системно домашно насилие. Тя е водила дело срещу съпруга си Георги Трайков. Вчера двамата се скарали, Георги излязъл навън, а според източници на Нова телевизия жената убила децата, за да му отмъсти.

Жената няколко пъти се е разделяла с мъжа, след това са правили опити за събиране. Последният опит за събиране бил преди няколко дни, очевидно вчера, в късния следобед е станал поредния семеен скандал и това вероятно е отключило някакви тежки психически и социални проблеми, посочи Атанас Стоянов, кмет на Сандански.

Според близките на мъжа обаче скандал между двамата не е имало. Те са категорични, че майката е убила децата вследствие на психически проблеми. Тежка шизофреничка, което е крито от майка ѝ и баща ѝ. Само шизофреник може да го направи това - разбирате ли, никой друг. Аз обвинявам най-много майка ѝ и баща ѝ, защото те са я крили. Тя беше затворена, не говореше, празен поглед, но майка и баща ѝ никога не са предупредили, каза Васка Въсевска, леля на Георги.

Напрежението в семейството на Кристина и Георги всъщност назряло още преди месец. Тогава мъжът завел дело за попечителство, а Кристина и децата напуснали дома му и отишли при нейните родители. През цялото време тя не позволявала на Георги да вижда децата.

Кметът на Сандански съобщи шокиращи детайли от убийството на децата от майка им

И миналата вечер се е обадила на племенника ми, че баща ѝ я бие, сега бил ли я е, не я ли е бил, просто на нея не може да се вярва, не се знае какво става. И отишли, и Гошо пак да не кажат нещо, племенникът, взел полицаите, отишли, взели се, прибрали са се тука, дори той ми се обади.  И вчера снаха ми отива на работа в 12.00 часа, племенникът отишъл да докара дърва за парното и тя през това време го е направила, смята лелята на мъжа.

Днес е трябвало да се проведе първото заседание по делото за попечителство. След двойното убийство обаче спорът за децата в съда няма да се състои - никога.

Кристина работи в училище като касиер, Георги е горски служител. Според близките им семейството не е страдало от безпаричие.

Последвайте канала на

Novini.bg
33603 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Една майка

2020.11.20 | 21:19

1
НА БЕСИЛОТО!!!
Някой

2020.12.04 | 00:10

11
По тази теория и на бесилото родителите които докарват децата си до психични болести
Умен горски

2020.11.24 | 18:06

7
Ако сте чели всички коментари по темата,то е ясно - цяла България сме на два лагера.Само ми е интересно като мъжа видя,че жена му е с психични проблеми,защо. И направи две деца,а не я изрита след първото? Нали това в крайна сметка е била мечтата на родителите и сестра му? А и да не се притеснява георги.ще намери друга робиня да роди отрочета за родата му. Балсами и беззащитни жени има из България
Някой

2020.12.04 | 00:08

10
Много сте прав. Баща ми е същият. Говори ми, че майка ми била луда, а има 2 деца от нея. И сега си е намерил друга идиотка за това
Потресена съм няма прошка до живот

2020.11.29 | 14:25

8
Нека да се върне закона смърт за смърт,тази кучка трябва да я изнесат на площада и народа да я линчуват, а после палачите жива да я изгорят.Само тако душите на дечицата ще намерят покой,иначе цял живот ще бродят неспокойни по тази земя,дано Бог ги дари с вечен мир,Амин!;(
Някой

2020.12.04 | 00:06

9
С какво си толкова потресена? И ако искаш това с какво си по-добра от нея?
DM

2020.11.21 | 03:15

6
Smartna Prisada na tozi Izrod!
Lissa

2020.11.21 | 00:44

5
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
Стамат

2020.11.21 | 00:10

4
Ето, че такива неща не стават само при ромите, сега трябва ли да кажем, че всички българи сме изроди?
Николаи

2020.11.20 | 23:14

3
Жалко за децата мисля че е време да се въведе смъртна присъда в България и такива хора да се оплакват пред св Петър не пред съда в тая скапана ..........
use

2020.11.20 | 22:46

2
Майката убийца е невинна, Тук е така.. престъпниците са оневинени в нашият съд.

Добави коментар

Водещи новини