Евродепутатът Илхан Кючюк част от официална делегация на Европейския парламент в Анкара

  • 27 февруари 2020 09:57

  • 211
  • 0
Евродепутатът Илхан Кючюк част от официална делегация на Европейския парламент в Анкара
©

„Оптимист съм за бъдещите взаимоотношения между Европейския съюз и Република Турция, въпреки че се намираме в деликатен период от развитието си.” Това заяви евродепутатът на ДПС/Обнови Европа Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е, който е част от официална делегация на Европейския парламент, която бе на важно посещение в Република Турция. Това е първата официална мисия на евродепутати от началото на новия мандат, като в нея участие взеха председателя на Комисията по външна политика Дейвид Макалистър, както и председателя на Съвместната парламентарна комисия ЕС- Турция Сергей Лагодински.

„Република Турция е стратегически партньор за Европа и постигнатото през изминалите десетилетия не може да бъде зачеркнато с лека ръка. Напротив, нуждаем се от нов подход в нашето сътрудничество, който е базиран на честни взаимоотношения и открит и прозрачен диалог. Това включва работа в икономическата, хуманитарната и културната сфера, но и задълбочаване на митническия съюз и визова либерализация за турските граждани“, заяви Кючюк, който е и първи заместник-председател на Съвместната парламентарна комисия ЕС-Турция по време на визитата. Посещението имаше за цел да запознае евродепутатите с политическата, икономическата и социална обстановка в страната и региона и включваше срещи с външния министър Мевлют Чавушоглу, министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, лидери на политическите партии, кметове, академици, представители на бизнеса и на гражданското общество и журналисти.

 

Илхан Кючюк в Северна Македония месец преди решаващия Евросъвет

 

По време на визитата в Турция евродепутатите посетиха Истанбул, Анкара и Мардин и имаха възможност да се запознаят на място с финансирани от ЕС проекти.

Десислава Станева
211 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини