Илхан Кючюк: Във всяка европейска държава циникът Симеонов щеше да е в историята

  • 26 ноември 2019 10:12

  • 2508
  • 5
Илхан Кючюк: Във всяка европейска държава циникът Симеонов щеше да е в историята
© Фейбсук/ Илхан Кючюк

Евродепутатът от ДПС/Обнови Европа Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е направи остро изказване от трибуната на Европейския парламент. Това съобщиха от пресофиса на евродепутата.

Повод за това бе изборът на крайния националист Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 за заместник-председател на българския парламент.

Валери Симеонов стана зам.-председател на Народното събрание

„И ако все още си задавате въпроса за кого говоря, то нека ви припомня“, каза в началото г-н Кючюк и продължи: „Това е лицето, което блъскаше възрастни жени на границата с Турция, дошли да гласуват или да видят роднините си. Мотивът му беше един единствен - те са етнически различни! Наричаше ромските майки, че раждат като кучки... Наричаше майките на деца с увреждания “кресливи жени” с “уж болни деца”!“.

„Във всяка друга европейска държава този циник отдавна щеше да бъде в историята на политиката. Но в България се награждава и овластява. Още по-тъжното е, че това става с подкрепата на българските партии членуващи в ЕНП и ПЕС“, продължи г-н Кючюк.

Той съобщи, че ДПС имат въпроси и към Европейската комисия. „Госпожо Юрова, как Комисията ще осигури опазването на принципите на толерантност и човешко достойнство на европейските граждани закрепени в чл.2 от ДЕС? Ще задаваме такива въпроси и ще настояваме за нашите отговори!“, завърши евродепутатът от ДПС/Обнови Европа.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2508 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.11.26 | 13:20

5

Върви на майната си.Това че е нарекъл нещата с истински имена не е политично но е факт

2019.11.26 | 11:09

4

da ilhanco no ne zabraviai tce evropa e shengen i vsicki drugi darjavi osvem nego sa nikoi taka tce vav nikakva darjava vsicko moje da se sluci.

k

2019.11.26 | 11:04

3

А ти и подобните ти щяхте да сте извън закона за национално предателство. Дори в турция Боздуган заключва другите рязани от разни малцинства само ако си отворят устенцата да кажат нещо за свободи. Лицемерието ви е много драго, рязани предатели.

физ-фъс

2019.11.26 | 10:53

2

пидалче

шопендар

2019.11.26 | 10:31

1

а ти, представителя на етническата партия дпс,знаеш ли че партията ти е противозаконна,и че в европа са забранени етническите партии.и вие и комунистите най големият ви принос в България е да наливате масло в огъня,но нищо добро не направихте за България откакто сте в политиката,само грабехте.

Добави коментар

Водещи новини