Илхан Кючюк: По темата за българския еврокомисар не трябва да се делим на управляващи и опозиция

  • 01 октомври 2019 10:28

  • 827
  • 0
© Novini.bg

По темата за избора на българския еврокомисар не трябва да се делим на управляващи и опозиция. Това е твърдата позиция на ДПС.

Това заяви в Брюксел евродепутатът от ДПС Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е, който коментира вчерашното изслушване в Европарламента на българския кандидат за еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, предаде репортер на Novini.bg. "Нашата позиция е много по-критична по отношение на координацията между различните европейски институции и действията на българската държава. Ясно е портфолиото на Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова. За нас тя трябва да наблегне на работата си в три насоки. Първата е науката. САЩ е много по-напред по отношение на науката спрямо ЕС. Много добри научни разработки на ЕС се изнасят в САЩ. Бизнесът е втората насока. За нас ресорът на Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова трябва да бъде насочен много силно натам. Тя трябва да работи за образование, наука и очакванията на бизнес. Третата насока е популяризирането на програма "Хоризонт 2020". За да успее българският еврокомисар, му е необходим бюджет. Този бюджет ще гласува от всички евродепутати по ресорните комисии", разкри Кючюк.

"За съжаление България не знае какви цели преследва в ЕС. Една малка Естония знае какви цели преследва и ги постига. Всеки говори за нея като за страната на дигиталното чудо. Ние бяхме председатели на ЕС и 6 месеца се говореше само за Западните Балкани. Да, всички сме съгласни, че Западните Балкани трябва да бъдат измъкнати от "сивата зона" на влияние на други държави. Получихме предложение за еврокомисар по присъединяването, но ние отказваме, защото се страхуваме от провал. Как очаквате да имаме силна позиция в ЕС, като непрекъснато си меним мнението. Трябва непрекъснато да отстояваме своята позиция, за да имаме силен авторитет във всички европейски институции", категоричен бе Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е.

"За съжаление ние не формулираме европейските политики. Това е проблемът. България в сферата на външната политика има епизодични, а не ясни и последователни действия", добави от своя страна евродепутатът от БСП Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
827 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини