Трябва ли един работодател да проучва всеки служител, взел болнични?

Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“ и Добрин Иванов от АИКБ коментираха в сутрешния блок на БНТ предложението на управляващите първият ден от болничните да не се заплаща.

Григорова заяви, че все още няма покана от страна на правителството и премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да се проведе среща по темата.

Синдикатите решават кога ще протестират заради болничните

Иванов обясни, че АИКБ подкрепя предложението и напомни, че в голяма част от Европа такава е практиката.

Ваня Григорова поясни, че държавите, в които работодателите не покриват болнични са Ирландия, Португалия, Кипър, Естония, Латвия, а в 11 държави от ЕС работодателите плащат 30 дни. Иванов обаче заяви, че това са неверни данни.

Според него не може винаги, когато се спомене Кипър да се говори за офшорна зона и обясни, че социалната политика няма общо с данъчната.

АИКБ разкри какво печели човекът, ако първият ден от болничните не се плаща

Добрин Иванов смята, че решението при фалшивите болнични е в контрола, но не трябва работодателите да разследват дали един служител е бил болен или не.

На въпрос вярно ли е, че работодателите си играят с болничните, Иванов отговори, че всеки един работодател иска служителите му да работят и да произвеждат повече. По думите му, тезата, че така се спестява от заплати, ако дадени производство не върви, вече е минало и това е било актуално за периода на криза.

Коментари

 1. 2019.11.19 | 16:59

  Имате ли нужда от личен бизнес или инвестиционно финансиране, без стрес и бързо одобрение? Ако да, свържете се с нас днес, тъй като в момента предлагаме заеми с превъзходна лихва от 3%. Нашите финанси са сигурни и безопасни. Щастието на нашите клиенти е нашата сила. заеми в размер на 1000 - 100 000 000 евро, налични сега са бизнес, лични, къщи, пътувания и студентски заеми и др. Моля, свържете се с нас за повече информация с този имейл: info.cashcraft84@gmail.com
  WhatsApp номер или +1 250 900 3358

  Кредитен служител.
  Д-р Томас Андерсън

 2. 2019.11.19 | 10:10

  Смешни сте !

 3. 2019.11.19 | 10:03

  Не, но то трябва и адекватни заплати да плащате, ама не го правите...

 4. 2019.11.19 | 09:01

  Може, но няма нужда. Достатъчно е да има един лекар на 50 000 може и по малко, да проверява болния на място у дома на произволен принцип. И след период от 1-2 години чисто статистически ще може да се каже кои са черните овце сред лекарите.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет