СДС: Първите 3 дни от болничния трябва да се плащат от НОИ

  • 18 ноември 2019 15:10

  • 725
  • 1
СДС: Първите 3 дни от болничния трябва да се плащат от НОИ
© Булфото (архив)

СДС се обяви против идеята първият ден от болничния да е изцяло за сметка на работника. Лидерът на СДС Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в обясни в интервю за БНР позицията на партията. 

"Ако допуснем, че 1/3 от болничните, по информация на работодателите, са фалшиви, то останалата част са на работещи, които наистина имат нужда от тези болнични, и те нямат никаква вина за това, че има недобросъвестни работещи и лекари. Не може заради това, че има неизрядни хора, да бъдат наказвани тези, които са изрядни и наистина имат нужда от лечение и помощ за дните, в които не са на работа", заяви Христов.

СДС: Предложението за болничните е унизително

Според СДС първите 3 дни от болничния трябва да се плащат от НОИ. "Трябва да се намерят механизми срещу злоупотребите", каза лидерът на СДС.

"Трябва цялото общество да седне, включително синдикати, работодатели, управляващи и опозиция, за да се набележат мерки и да се намери приемливо решение", обясни още Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
725 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Оцелял от "градежа"СДС-арски българин

2019.11.18 | 16:13

1

А за 30годишния "градеж"трябва да плаща СДС-Шайката.

Добави коментар

Водещи новини