СФСМВР сe противопоставя на предложението да не се плаща първият ден от болничните

Синдикалната федерация на служителите в Mинистерството на вътрешните работи/СФСМВР/ сe противопоставя на предложението да не се плаща първият ден от болничните.

Готвят национален протест заради първия ден от болничния

В писмо до медиите от най-голямата полицейска организация оценяват това като тежко посегателство срещу социалните и осигурителните права на българските граждани.

Определението, че са измамници, за хора, намиращи се в нужда, е откровен цинизъм, смятат от синдиката и обявяват, че ще се включат в протестни действия на национално представителни синдикати, в случай, че проект за подобно решение се внесе в НС.

Мика Зайкова за болничните: Този път българинът няма да мълчи

Коментари

 1. 2019.11.18 | 13:23

  Държавата НЕ може да свърши работата на работодателя ! Но и самите работодатели търсят в грешна посока . Нима ако дойде някой болен на работа , и им изпозарази останалите работници , не отидоха ли всичките "графици по дяволите" . Но пък Държавата може да помисли в друга посока ... щекотливо решение , но трябва да ... примерно , така наречените джи-пи-та , да не издават болничен на работник , а това да се прехвърли на "Спешен кабинет" . Е , ще трябва и доста да се увеличи и капацитета и ресурса на спешните , също и надзора им , това си е направо реформа в здравеопазването , на така хем управляващите ще могат да представят че са направили реформа някаква , хем ще има ефект някакъв !

  1. 2019.11.18 | 16:11

   Написал/а си страшни тъпотии!

 2. 2019.11.18 | 13:42

  Тези пък чиновници - на всяка манджа мерудия...!? Не вземат да заловят някой престъпник, ами се занимават с глупости.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет