Икономист за болничните: Да не се плаща е показателен докъде сме стигнали след 30 г. преход

„Първият ден от болничния да не се плаща у нас е показателен докъде сме стигнали след 30 г. преход. Вместо да говорим за една пазарна, корпоративна култура и организационна лоялност, ние започнахме да обвиняваме нашите граждани, че са лъжци”. Това заяви в ефира на БТВ икономистът проф. Димитър Иванов.

Според него има редица дупки в държавните финанси и ефективността на министерствата. Той смята, че в Бюджет 2020 г. липсват реформи.

„Вдигането на заплатите е малка стъпка напред, но всъщност не решава големите проблеми и не може да замаскира социалното неравенство през последните десетилетия, допълни проф. Иванов.

Националните стачни комитети на КТ "Подкрепа" и КНСБ се събират утре

Експертът коментира и какво би се случило след Брекзит. „Дебатите за Брекзит през последните 3 години парализираха британската политическа система. За пръв път от 100 години в страната ще има предсрочни избори по време на зима“, коментира проф. Димитър Иванов.

Експертът подчерта, че сагата около развода на Великобритания с Европейския съюз е сериозна и е с неясен край. По думите му ключови моменти, касаещи бъдещето на страната, не са били изяснени преди референдума от 2016 г.

Икономистът заяви, че бъдещето на българите, които живеят на Острова ще стане ясно, след като минат парламентарните избори на 12 декември. „Българите във Великобритания са около 110 хил. по данни на посолството. Говорейки за Брекзит, сънародниците ни ги засягат имиграционната, здравната, образователната и социалната политики. Ако Консервативната партия на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е победи, в зависимост дали ще е в коалиция или не, обещанието е за променени в сегашната имиграционна политика”, допълни той.

Британският премиер обещава серия от данъчни намаления за компаниите

Според експерта премиерът Джонсън има две основни закани – на Острова да идват само тези, които са поканени чрез работна оферта и въвеждане на т.нар точкова система, която ще определя способностите на търсещите работа.

 

Коментари

 1. 2019.11.19 | 14:57

  Мундьо ти какво си допринесъл за България, че много филисофствъш

  1. 2019.11.19 | 16:55

   Та ти не можеш на малкия пръст на професора да се качиш.
   Всяка негова дума удряше лъжливото лице на властта.

   Много бегло и щадящо за реалността е предадено тук интервюто с него.
   Запомни, Пундьо: "Вместо пазарна направихме стражарска икономика".

   И ако имаш малко сиво вещество, размисли върху поредната нагла лъжа за как е с болничните в "цяла Европа". 2. 2019.11.19 | 10:39

  да не се забравя: планът Ран-Ът. американските демокрации, пазарни икономики, правата на малцинствата и човека, хилядите им нпо-та ни докараха до тука. да не забравяме нато и ес. искат да ни направя на резерват с индианци.

 3. 2019.11.19 | 10:23

  dimitarco 95 procenta ot bolnicnite sa za ciganskite izbirateli na ciganskiat premier taka tce sam siguren tce vsicko e cirk i darjavata shte prodalji da im plashta za da izbirat otnovo prestapnikat.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет