Военните формирования на Сухопътните войски показаха отлично взаимодействие по време на учение с бойни стрелби

Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов и началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов наблюдаваха днес, 20 октомври, на учебен полигон „Корен“ етап от полевото лагерно обучение на формирования от състава на Сухопътните войски.

Днес беше проведено тактическото учение с бойни стрелби, в което участваха основно военнослужещи от 4-и артилерийски полк - Асеновград, 55-и инженерен полк-Белене и 2-а механизирана бригада Стара Загора. Те изпълниха огневи задачи по поразяване на бронирани цели на противника, устройване на минно поле, радиолокационна маскировка, дооборудване на рубежите за развръщане, и др. Действията на противотанковата батарея при изпълнението на задачите по отразяване на атаката на противника бяха подпомагани от инженерните и логистичните формирования на Сухопътните войски.

Учение от подобен характер с участието на противотанкови, инженерни и логистични формирования от Сухопътните войски се провежда за първи път. Участниците показаха отлично взаимодействие и заслужиха високи оценки за изпълнението на задачите.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет