Омбудсманът предлага социални помощи за вода

  • 16 октомври 2019 21:51

  • 930
  • 1
Омбудсманът предлага социални помощи за вода
© Булфото (архив)

Когато качеството на водата не е добро, хората трябва да плащат по-малко. Това обяви омбудсманът Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент пред bTV Радио.

През последната година най-много хората търсят помощ във връзка с проблеми с ВиК инсталациите“, споделя тя. Ковачева смята, че не е справедливо хората да плащат за вода, която не става за питейно-битови нужди.

В тази връзка Ковачева е изпратила и препоръка към социалното министерство. „Има енергийни помощи, но е удачно да се обмислят и възможности за помощи за вода, защото това е основно право на гражданите“, каза омбудсманът.

Според нея това са проблеми, които трябва да бъдат решени, предвид броя на жалбите, подадени в институцията.

Ковачева се обяви против идеята първите три дни болнични да не бъдат заплащани на работника. „Ако в първите три дни, когато разходите за лекарства са най-големи, работниците и служителите остават ощетени, накрая се оказва, че плащаш осигуровки, а в същото време три дни не получаваш обезщетение, че си болен“, допълни омбудсманът.

Тя призова да се вземат предвид всички страни при решаването на въпроса.


 

Мая Йорданова
930 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
отново

2019.10.17 | 07:31

1

крадливия ни политически "ЕЛИТ" мисли ,само за циганския паразит по заповед на циониските си господари.

Добави коментар

Водещи новини