Пета обработка срещу комари започва във Велико Търново

  • 21 август 2019 17:24

  • 232
  • 0
Пета обработка срещу комари започва във Велико Търново
© Pixabay (архив)

Извънредно и общо пето по брой третиране срещу комари започва в 22,00 ч. тази вечер във Велико Търново. Това съобщиха от Община Велико Търново.

Ще бъде приложен методът на димна обработка с топъл аерозол. Препаратът е стриктно съобразен с изискванията на Министерството на здравеопазването. Тази вечер ще бъдат третирани следните квартали: „Картала“, „Колю Фичето“, „Варуша“, „Асенов“, Западна индустриална зона. В 22,00 ч. утре обработката продължава в жилищните райони „Бузлуджа“, „Зона Б“, „Чолаковци“, Южна промишлена зона, Център, Стара градска част, кв. „Света гора“. С топъл аерозол са извършени и предходните две обработки в паркове и квартали срещу комари, проведени през август.

Преди това обществените пространства и зелените зони са третирани срещу насекомите чрез студен аерозол (вода и биоцид) – на 25-26 юни и 8-9 юли. През март са извършени още две обработки срещу ларви на комари, като са обхванати зони по поречието на р. Янтра. Всички пръскания са проведени съобразно сключения договор между Община Велико Търново и фирмата изпълнител и са съобразени с метеорологичните условия. За пръскане против комари в населените места е необходима заявка от съответния кмет или кметски наместник.

Константин Тодоров
232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини