Бивш конституционен съдия: Основният проблем не е в стратегията за детето, а в това, че няма деца

  • 11 юни 2019 07:49

  • 572
  • 3
Бивш конституционен съдия: Основният проблем не е в стратегията за детето, а в това, че няма деца
© Кадър - БТВ

Вече не съм в кухнята и реалната съдебна власт и не мога да коментирам дали са започнали совалките за избор на нов главен прокурор. В момента съм външен експерт в една група към министерството на правосъдието и помагам за изготвянето на два законопроекта за децата.

Това каза пред камерата на БТВ бившият конституционен съдия Румен Ненков, който коментира темите за избор на нов главен прокурор и стратегията за детето. "Като цяло изборът на главен прокурор и висшите съдилища в България винаги е бил противоречив. Аз не мога да разбера за какво са си говорили примерно президент и министър на правосъдието по темата. За мен консултациите трябва да се осъществяват с членовете на ВСС. Президент и министър нямат права да избират главен прокурор. Единият назначава главният прокурор, а другият може да направи само предложение", каза още Ненков.

"Общественото мнение се манипулира с темата за стратегията за детето. Няма нищо вярно в публичните твърдения, че държавата ще отнема деца. Законопроектите, по които работя, поставят детето на първо място. Същата манипулация се случи и с Истанбулската конвенция. Обясняваше се, че ще трябва да легализираме еднополовите бракове, а в една католическа Полша и Италия одобриха Истанбулската конвенция и никой там не е легализирал гей браковете. Големият проблем не е в стратегията за детето, а в това, че няма деца",

Последвайте канала на

Филип Епитропов
572 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
дялан камък

2019.06.11 | 09:03

1

Цял живот под чадърчето,а файда - йок !

viLli

2019.11.22 | 19:00

3

чадърче е Кондом,нали беше Шапка,ама пречи на поява на новите българи, изчезващ вид станахме в т.н.със и ето България.Искам независимост на англичанин,соц.помощи за циганин и неработлив тарикат,ка

Не мога!

2019.06.11 | 09:37

2

Не мога да гледам и не искам да слушам ,,специалисти",които с лека ръка подценяват джендър-идеологията на Истанбулската конвенция...!А видите ли-проблемът бил не в конвенцията,а че няма деца...?!Ами дайте тогава и едната шепа дечица,които са ни останали да ги...,,оджендърим"...?!

Добави коментар

Водещи новини