ВМРО: Категорично заставаме срещу подготвяната т.нар. Национална стратегия за детето

  • 22 април 2019 19:12

  • 1275
  • 8
ВМРО: Категорично заставаме срещу подготвяната т.нар. Национална стратегия за детето
©

Категорично заставаме срещу подготвяната т.нар. Национална стратегия за детето, пише в позиция на ВМРО-БНД.
ВМРО внимателно следи дебата около т.нар. Национална стратегия за детето от самото начало, като неведнъж е изразявала публично своите критики.


Учудващо е продължаващото упорство от страна на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) да се вслуша в аргументираните възражения на редица граждански организации, на семейства и родители, много от които не са поканени на проведените досега публични обсъждания, пише в позицията.

Учудващо е защо ДАЗД, претендираща за прозрачност на своите действия, упорито отказва да оповести публично списъка с НПО-та, с които е обсъждала тази въпросна Стратегия. Дали защото може да се окаже, че те са същите, които избирателно бяха канени на "обсъждането" на Истанбулската конвенция?

Поради всичко това ние, Патриотите от ВМРО, публично изразяваме своята позиция относно действията на ДАЗД и продължаващите опити за задкулисно пробутване на т.нар. Национална стратегия за детето, се казва в позицията.
"Т.нар. Стратегия се опитва да налага схващането, че именно държавата знае кой е "най-добрият интерес на детето". Няма как държавни чиновници да знаят по-добре от родителите кой е най-добрият интерес на детето, заявяват от ВМРО.
Т.нар. Национална стратегия за детето цели приемането на "истанбулската" хипотеза, че цялата българска нация се състои от насилници и престъпници, които трябва да бъдат следени и контролирани във всяка тяхна стъпка, пише още в позицията.
Категоричното становище на ВМРО е, че децата се раждат в семейства от мъж и жена, които са свободни граждани, а не собственост на държавата.

Основна задача на държавната власт е да пази реда и мира в обществото от престъпници, а не да вменява вина на родителите, за да се намесва в отношенията им с техните деца, посочват от партията.
Смущаващи са липсата на форми на контрол над държавните служители, подобно на тези, предвидени за семействата, за да се следи за качеството на работата им и съвестното изпълнение на задълженията им, допълват от ВМРО.

Последвайте канала на

Novini.bg
1275 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Паниковски

2019.04.23 | 07:21

8

Докато Корнелия не ги натисне,нищо няма да се промени.Уж патриотите само мъркат предизборно

Шкембе войвода

2019.04.23 | 01:26

7

Ба, в правителството...Ние сме като ташаците- участваме, но не влизаме...

Истината

2019.04.22 | 22:47

4

А бе, ще ни изклатят, бас!!! Ударът, срещу семейстрото, е удар, срещу обществото!!! Ударът, срещу обществото, е удар срещу държава и народ!!! Ще ни ликвидират, тия ИЗРОДИ, вервайте ми!!!

Илф и Петров

2019.04.23 | 00:11

6

Защо ние да не ги ликвидираме.

Остап Бендер

2019.04.23 | 00:08

5

Джендъри,стратегии,все служителите на Бойко ги развъждат,докато ни ликвидират като народ и православие.Или ако ние не ги ликвидираме.

Lissa

2019.04.22 | 22:23

3

И︆︆ск︆︆аш л︆︆и да с︆︆е на︆︆ме︆︆ри ж︆︆ен︆︆а за ед︆︆на н︆︆о︆︆щ? Д︆︆об︆︆ре до︆︆шл︆︆и на >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆S︆︆e︆︆x︆︆y︆︆d︆︆r︆︆o︆︆m.︆︆C︆︆o︆︆m
***************************************************************
Не в момента с момичета? Да, всички хора обичат големи неща и дълги действие. Опитайте >︆︆>︆︆> >︆︆>︆︆> w︆︆w︆︆w.︆︆X︆︆X︆︆m︆︆ac︆︆ho.︆︆C︆︆o︆︆m

асд

2019.04.22 | 20:01

1

че нали сте в правителството бе ма*а ви да е*а. какво се правите на опозиция

поздравления

2019.04.22 | 20:10

2

Кратко и точно казано.

Добави коментар

Водещи новини