В Пловдив започва изграждането на инсталция на Балабановата къща от живи цветя

15 април 2019 11:31

В Пловдив започва изграждането на инсталция на Балабановата къща от живи цветя
© община Пловдив
208 0

За първи път в Пловдив започва изграждането инсталация от живи цветя, която показва къща от Стария град, съобщиха от пресцентъра на общината. За целта е подготвена специална метална рамка с формата на Балабановата къща, която ще бъде запълнена с цветя от днес до 18 април. Инициативата се казва "Донеси цвят в Стария град".

Днес, Балабановата къща представя на своите посетители два различни свята. Единият е светът на възрожденската епоха, в която ни отвеждат пищните дърворезбовани тавани, богатата на стилове мебелировка и алафрангите, а другият е светът на културата и изкуството. Тя ще оживее още веднъж по един специален начин и с много обич в седмица преди Цветница. Този път ще я изградим от живи цветя, посочват от общината.

Всеки желаещ може да се включи, като закичи своя цвят в живата инсталация, защото Старият град е "цветът" на Пловдив. Всички материали за инсталацията са предварително осигурени от ОИ "Старинен Пловдив" и партньори, се посочва още в съобщението. Акцията се реализира с помощта на Асоциация на флористите в България.

Novini.bg
208 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини