Шестокласник от Пловдив помогна на свой приятел, блъснат от кола на улицата

  • 07 декември 2018 10:41

  • 3598
  • 2
Шестокласник от Пловдив помогна на свой приятел, блъснат от кола на улицата
©

Шестокласник от Пловдив помогна на свой съученик при катастрофа. Въпреки възрастта си, момчето не се уплашило нито за миг и реагирало хладнокръвно, като придружило до болницата ранения си приятел, съобщава БТВ.

Двамата са в шести клас и тренират заедно плуване.

Преди десетина дни момчетата излизат от тренировка, минути по-късно Петър Петров е блъснат от лек автомобил. „Отидохме за закуски, след това да пресичаме на пешеходната пътека и се случи инцидентът. Дойде колата и ме блъсна. Не усетих болка, повече бях шокиран”, разказа пострадалият.

Въпреки стреса, приятелят на Петър запазва самообладание, обажда се на баща си, който е хирург. Двамата са откарани до болницата от шофьора на автомобила. „Удари го огледалото в едната буза, по някакъв начин успя да се подпре на коляно, но не падна. Хората ни предложиха помощ и ни закараха до болницата, понеже баща ми работи там като детски хирург и веднага уреди преглед. След това са го закарали явно да му направят шев”, каза Петър Ташев.

Пострадалото момче се отървава с разкъсна рана на бузата, а семейство Ташеви са горди от постъпката на сина си. „Той се обади че пристигат в спешното отделение, аз случайно си бях в клиниката и директно ги качих горе за консултация и преглед. Мисля, че това е нормална реакция на всеки един, който би бил отговорен при подобен инцидент”, каза бащата д-р Васил Ташев.

Родителите на пострадалия Петър остават впечатлени от постъпката на приятеля му и пишат благодарствено писмо до училището. „На тяхната крехка възраст това е наистина нещо изключително. Добрината трябва да се показва, трябва да говорим да доброто,защото то е заразно”, категорична е майката на пострадалия Петър – Дафина Петрова.

„Почувствах се добре, когато разбрах за благодарственото писмо, и мисля, че постъпката ми е правилна”, призна Петър Ташев. Петър и Петър участват в държавно първенство по плуване часове след инцидента отново рамо до рамо.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3598 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Друг

2018.12.07 | 12:04

2

Ха, доктора реагирал веднага. Ама защото роднина се обадил. В сряда за инцидент с дете, линейката "доди" след 40 мин.

един

2018.12.07 | 11:03

1

Това не е само доброта, но и наш дълг.

Добави коментар

Водещи новини