"Артекс" внесе възражение срещу спирането на "Златен век"

  • 12 април 2019 20:40

  • 744
  • 4
"Артекс" внесе възражение срещу спирането на "Златен век"
© Булфото (архив)

Дни преди да получат заповедта за цялостното спиране на строителството на 34-етажната сграда "Златен век", от "Артекс" поискаха ДНСК да не предприема тази стъпка. 

В писмото до строителния контрол от "АртексАртексАРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД е семейна, изцяло българска архитектурно-строителна инвестиционна" отчитат, че са напълно отстранени всички забележки, които ДНСК  е засякла, и за които първоначално беше обявено, че ще наложат частично спиране на строежа. 

Според арх. Весела Мирянова, издаването на заповед, дори за частично, а още повече за цялостно спиране на строителството, би било "напълно незаконосъобразно". 

От компанията настояват за още една проверка, преди спирането на строежа в понеделник. 

Радина Лазарова
744 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Лидия

2019.04.17 | 09:49

4

Очакваше се да има някаква такава развръзка. Все пак сградата е почти вдигната до края.. мисля, че е малко късно да се правят такива разследвания сега!

Anonimen

2019.04.16 | 14:03

3

И какво ще стане с тая огрномна постройка ако не е тайна?

Минко Иванов

2019.04.16 | 14:02

2

Управляващите и съда си знаят работата, но въпроса ми е как е вдигната до такова положение сградата и чак сега решавате, че има нещо незаконно?

ГРОБАРСКА СМРАД

2019.04.13 | 00:06

1

СЯНКАТА НА КЬОВЕШИ Герберско око не се насища - луднали са, грабят до несвяст. Ерго, като пате във кълчища се оплете подлата им власт. Нагло разиграваха си коня над закони и над правила, та не става за защитна броня европейското им тра-ла-ла. И Европа, вместо да ги чува, да ги поогледа по-добре. А забавно ще е, ми се струва, ако Кьовеши възтържествува и по свой тертип ги подбере.

Добави коментар

Водещи новини