Гледай на живо

Очаквайте в 17:00ч. сблъсъка между Локомотив (Мездра) и Спартак (Плевен) в Северозападната трета лига

ИК "Лозенец" за заведеното дело от "Артекс": Опитват се да ни сплашат

  • 06 юни 2019 17:56

  • 774
  • 4
ИК "Лозенец" за заведеното дело от "Артекс": Опитват се да ни сплашат
© Булфото

Днес разбрахме от медиите, че в Софийски градски съд е заведено дело срещу Мариан Башур и Никола Вапцаров. Смятаме, че целта на завеждане на това дело от страна на Артекс цели, не да бъде установена някаква “нанесена вреда”, а да бъде сплашен Инициативен комитет Лозенец и неговите членове. Да бъде смазана всякаква илюзия, че обикновените граждани могат да съобщят или възразят срещу нарушаването на законите в Република България.

Това се казва в официално съобщение от ИК "Лозенец", което публикуваме без редакторска намеса. 

"Това е наказателна акция срещу свободното слово, срещу гражданското общество и срещу правовата държава. Защото всички обществени промени разчитат на граждани, които имат смелостта да излязат на улицата и да изкажат свободно своето мнение, да защитят обществения интерес вместо частния. Но ако в тях се загнезди страха, че ако говорят ще бъдат съдени, тогава кой ще излезе? Ние имаме помощта на юристи в Комитета, според които този иск е абсурден и необоснован. Един такъв иск не е в състояние да пречупи волята ни.

Ние приветстваме възможността да стъпим в съдебна зала срещу Артекс. Вече няма да могат да ни казват, че не сме заинтересована страна. Сега ще можем директно да защитим всяка една наша дума, всяка една наша теза в съда, ще може да изискваме документи, които не можехме да искаме преди, ще може да получим съдебно решение, което ще бъде част от правния мир. И понеже институциите ги е отказват да действат и да вземат окончателни мерки, приветстваме възможността, ние гражданите да изнесем тази битка, за да възтържествува справедливостта и законността", завършва съобщението.

Филип Епитропов
774 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Заблудата

2019.06.06 | 19:52

2

Селяндурите които наводниха София не трябва да играят ролята на политически шантонерки с протестите си, и да оставят бизнесмените да строят светлото бъдеще за което корумпираните политици пречат. Освен цял свят и съседните държави изграждат масово небостъргачи. Корумпираните се оправдават че пречели на самолетите и гледката към Витоша. Това е лъжа. Защото самолетите минават през центъра и гара Подуяне. Кулите са тесни и не пречат на гледката нищо че са високи. На гледката пречат дългите и грозни с изтекъл срок на годност панелни жилища. Повечето са еднакви по осем етажа и са като китайска стена пред погледа. Правителството трябва да помага на кадърните бизнесмени вместо да им унищожава бизнеса.

к

2019.06.07 | 14:04

4

@Заблудата - тия бизнесмени не ги е еня за нищо, осен за печалбите. Никакво светло бъдеще няма - Тато и компания го строиха 45 години и ни докараха до режим на тока и водата и купони за храна в мирно време. Същото е и сега - никой не строй паркинги иградинки за новонадошлите столичани. Само панелки 'ново строителство' и да го ду-хат бедните. Ние софиянци, колкото останахме, не искаме някакви селски 'инвеститори' да решават как да изглежда града ни.

Абе за един приятел трябва да питам: днес платиха ли рублите?

2019.06.07 | 05:28

3

Хехехе , утро ! Тъпи ли сте ???

Дядо Радой

2019.06.06 | 19:41

1

Който не плаща добре - плаща два пъти, гласи една римска сентенция.
В конкретния случай,ако в този казус са замесени по някакъв начин Цвък Милитвата,Тиквата или Фандъка,тази сентенция означава, че става дума за много пари или най-малко за жилища със самостоятелни
асансьоре.

Добави коментар

Водещи новини