Военноморските ни сили празнуват 140 години

Тази година Военноморските сили на България празнуват 140 години от основаването си. По тази причина в сутрешния блок на БНТ гост бе командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев.

,,ВМС винаги са играли ролята на защитник на националните интереси. Освен че изпълняват своята отбранителна функция, те също така са оказвали влияние върху икономическия просперитет на страната'', обясни контраадмирал Петев.

,,Състоянието на ВМС е като на цялата българска армия в момента. Въпреки всичко момчетата изпълняват своя дълг и ангажименти към България. Като страна редовно участваме в операции, в международни учения, понякога дори командваме и морски операции.  Все пак трябва да отчетем и крайната необходимост от подновяване на техниката ни. За момента имаме кораби, но те трябва да се обновят. За целта предстои да бъдат отворени офертите за закупуване на 2 многофункционални кораба, като три фирми са предложили услугите си в тази насока и те са от Германия, Италия и България. Финансовата рамка за тяхното закупуване е в размер на 984 милиона лева'', коментира още командирът на Военноморските сили.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет