Караянчева участва в официалното откриване на Националната кампания "Походът на книгите"

  • 02 април 2019 15:11

  • 290
  • 0
Караянчева участва в официалното откриване на Националната кампания "Походът на книгите"
© Народно събрание

Трябва да научим децата да обичат книгите. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на по време на официалното откриване на Националната кампания "Походът на книгите". Инициативата, която е посветена на Международния ден на детската книга, е организирана от Асоциация "Българска книга" и Столичната библиотека и има за цел да насърчава интереса на най-малките към четенето.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на подчерта, че изкушенията, които предлага днешният свят, не са никак малко, но книгите развиват детското въображение и дават прекрасна възможност на децата да мечтаят. По думите ѝ основна роля за това имат техните родители, баби и дядовци, които е необходимо да предадат литературните си интереси на своите деца и внуци, за да могат те да посвещават мигове от времето си на книгата.

В събитието участваха деца от детските градини "Ханс Кристиан Андерсен" и "Шарл Перо", както и ученици от 149 СУ "Иван Хаджийски". Пред тях председателят на парламента прочете българската народна приказка "Три умни глави" с автор Елин Пелин.

Инициативата беше подкрепена още от заместник-председателя на Комисията по културата и медиите в Народното събрание Диана Саватева, народния представител Емилия Милкова, заместник-министъра на културата Амелия Гешева, началника на Регионалното управлението на образованието – София Ваня Кастрева, председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева, както и известните спортисти Симона Пейчева и Владимир Николов.

Последвайте канала на

Владимир Василев
290 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини