Караянчева и министърът на външните работи на Ливан обсъдиха възможностите за задълбочаване на отношенията между България и Ливан

  • 29 март 2019 14:27

  • 301
  • 2
Караянчева и министърът на външните работи на Ливан обсъдиха възможностите за задълбочаване на отношенията между България и Ливан
© Народно събрание

Възможностите за задълбочаване на отношенията между България и Ливан обсъдиха председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и министърът на външните работи и емигрантите на Ливанската република Джебран Басил. Това съобщиха от пресцнетъра на Народното събрание. 

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на отбеляза дългогодишните традиции на приятелство и взаимноизгодно сътрудничество между двете страни и допълни, че това е предпоставка за по-нататъшното развитие на двустранните връзки и обогатяването им с нови сфери на взаимодействие.

Председателят на парламента поздрави госта за сформиране на правителството и пожела успешно справяне с предизвикателствата, които стоят пред страната. В трудното време, в което живеем, трябва да предлагаме на нашите граждани спокойствие и стабилност, заяви Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя посочи, че от 2000 г. не е имало среща между председателите на двата парламента и отправи покана ливанският й колега, начело на парламентарна делегация, да посети България.

Министърът на външните работи и емигрантите на Ливанската република Джебран Басил подчерта, че отношенията между двете страни трябва да бъдат разширени и задълбочени и за това няма пречки. Тук, както и в Ливан, си съжителстват различни култури, ние имаме много общи неща, а в политиката сме изправени пред едни и същи рискове, заяви той и посочи сред тези рискове тероризма. Джебран Басил отбеляза, че двете страни могат да си сътрудничат в икономиката, инвестициите, туризма, културата. Министърът на външните работи и емигрантите на Ливанската република заяви, че ще предаде поканата председателят на ливанския парламент да посети България и изрази надежда това да бъде нова ера в отношенията между двете страни.

На разговора беше подчертано значението на междупарламентарното сътрудничество между България и Ливан и на връзките между групите за приятелство в двата парламента.

В срещата участваха председателят на Групата за приятелство България – Ливан Мария Илиева и народните представители Имрен Мехмедова и Полина Христова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
301 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Черната Янчева - от турски произход

2019.03.29 | 20:44

2

Караянчева Вие сте проста, като галош. Това е известно на всички.

ала бала

2019.03.29 | 14:47

1

Не прочетох най важното:

Становището на България за ГОЛАНСКИТЕ ВЪЗВИШЕНИЯ..?
ООН има европейските държави -също.
Ама на вас не ви стиска -нали?

Добави коментар

Водещи новини