Цвета Караянчева: Варна е град с богата духовна култура и с хора, които умеят да я ценят и да я поддържат жива

  • 26 март 2019 15:32

  • 284
  • 0
Цвета Караянчева: Варна е град с богата духовна култура и с хора, които умеят да я ценят и да я поддържат жива
©

Варна е град с богата духовна култура и с хора, които умеят и са възпитани да я ценят, да я поддържат жива, заяви председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя разговаря с културни дейци от града в Държавния театър „Стоян Бъчваров“.

Ролята на Вас – творците, е важна за всички нас, обърна се председателят на парламента към участниците в срещата. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на отбеляза, че във Варна работят добре и си взаимодействат успешно държавна и местна власт и културните дейци и институции. Ако не съхраним изкуството и културата, няма как да възпитаваме децата си в тези ценности, допълни тя.

Културните дейци представиха нови идеи и проекти за развитие на културния календар на Варна и се спряха на предизвикателствата пред културната общественост в града.

Срещата се проведе в навечерието на Световния ден на театъра – 27 март. В разговора участваха кметът Иван Портних, Даниела Димова, директор на Театрален музикално-продуцентски център и председател на Комисията по култура в Общинския съвет – Варна, проф. Марио Хосен – нов артистичен директор на най-стария музикален фестивал в България ММФ "Варненско лято", Игор Лазаренко, директор на Регионалния исторически музей, директори на Градската художествена галерия, на филмови фестивали, на регионална библиотека "Пенчо Славейков", представители на литературни форуми, биеналета.

Последвайте канала на

Novini.bg
284 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини