Цвета Караянчева: Няма битка, която да си струва кръвта, пазете мира

  • 26 март 2019 12:26

  • 399
  • 1
Цвета Караянчева: Няма битка, която да си струва кръвта, пазете мира
©

Няма битка, която да си струва цената на кръвта, пазете мира, защото войната е смърт, а мирът – изцеление, отбеляза председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя участва във Варна в поклонението по повод 106 години от превземането на Одринската крепост по време на Балканската война и отбелязването на Деня на Тракия. 

"Докато се събираме и сближаваме, докато грешим и си прощаваме ще пребъде народът български и неговата национална памет, дето ни огън я гори, ни ятаган я сече", допълни тя.

Председателят на парламента Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и народни представители присъстваха на заупокойна молитва и на военен ритуал и поднесоха венци и цветя пред Арката на Осми приморски пехотен полк.

Днес е паметен ден, в който свеждаме глави в знак на почит и признателност пред храбростта и саможертвата на българския войник, овладял с щурм непревземаемата Одринска крепост, отбеляза още в словото си Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя посочи, че българската армия е удивила света и се е окичила с непомръкваща бойна слава в името на националния идеал за освобождение и обединение на разпокъсаното ни Отечество. 

Сега, когато светът е разтърсван от конфликти, а физическите граници са по-преодолими от всякога,  когато мирът е все по-трудно постижим,  орисията на тракийци е пример за стоицизъм и беззаветна любов към майка България, каза председателят на Народното събрание. 

Но днес сме се събрали не само да честваме триумфа на бранното поле при Одрин, а и да си спомним за суровата съдба на тракийските бежанци, прокудени от родните си места, разорени и  подложени на физическо изтребление  през 1913-та, подчерта Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. По думите ѝ тяхната страдалческа орис е писана с огън и меч и боли като незараснала рана. Скръбта не се лекува с мъст, а с опрощение и това е урокът, който ни завещаха чедата на Тракия: "Не забравяй, но не отмъщавай!", посочи председателят на парламента. Те ни заклеха да  пазим  националното си достойнство като  бащин завет и да съградим модерна, просперираща, европейска България, допълни Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Последвайте канала на

Novini.bg
399 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
НАГЛОСТ=ГЕРБЕРАСТИЯ

2019.03.26 | 12:57

1

БЕЗ РАЗСТРЕЛИ НЯМА МИНЕ.ПРАВОСЪДИЕ ПО КИТАЙСКАТА СИСТЕМА-ЗА КОРУПЦИЯ ПО ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ -САМО СМЪРТ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини