79% от българите са против еднополовите бракове

  • 31 октомври 2018 07:25

  • 793
  • 3
79% от българите са против еднополовите бракове
© Pixabay

79% от българите са против еднополовите бракове, показва проучване на Pew Research Center, пише "Монитор".

32% на сто от сънародниците ни пък са склонни да приемат мюсюлмани като роднини, а всеки втори е готов да приеме евреи като членове на семейството си. От изследването става ясно още, че по-малко от половината население на страните от Централна и Източна Европа би желало да приеме мюсюлмани в дома си.

Освен това държавите в тези региони е по-малко вероятно да подкрепят еднополовите бракове, отколкото страните в западната част на стария континент. В същото време християнството играе по-важна роля в живота на тези, които са в Централна и Източна Европа. 66 на сто от българите смятат, че християнството има съществена роля за тях. Почти същият е и процентът на сънародниците ни, които смятат, че народът ни не е съвършен, но културата ни е по-добра от тази на другите членки на ЕС.

„Желязната завеса, която някога е разделяла Европа, може отдавна да е изчезнала, но сега континентът е разделен от ярките различия в обществените нагласи към религията, малцинствата и социалните въпроси като гей брака и законния аборт“, се посочва в анализа. Проучванията в нагласите на хората от стария континент са продължили 3 години и са обхванали около 56 000 възрастни в 34 страни.

Novini.bg
793 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
avenge

2018.10.31 | 09:48

1
А онези 21% най-вероятно са педалите и лезбийките.
глупости нагли

2018.12.27 | 15:41

3

Много повече са тези, които не приемат тези изчанчени бракове. Не е брак съюз, който не създава деца. Останалото е развращаване на безволевите и промиване на глупави мозъци.

Гост

2018.10.31 | 16:22

2
Що за въпроси, дали бихме приели мюсулманин за съсед. Как леееекичко се опитват да ни потготвят психически, мама им долна. Насила на умесват с тая измет фанатична.

Добави коментар

Водещи новини